Badrumsplaner

Nu har vi faktiskt påbörjat planering och börjat kolla på inköp inför badrumsrenoveringen (vi tog höjd för detta när vi köpte huset). För att vi ska kunna sätta in en dusch i ”vårt” badrum så måste vi göra en renovering, det är ett klumpigt hörnbadkar där nu och tätskiktet skulle inte klara en dusch istället. Annars är det inte superakut, rent utseendemässigt är det ändå så neutralt att det inte är HELT gräsligt, även om badrumsmöblerna är både spruckna och slitna. Här är en bild från mäklaren på hur det såg ut då (stylat såklart):

Detta är som sagt var stylat till visningen med, såhär ser det inte ut nu till vardags direkt…

Det saknas en del funktionella saker med, det finns bara ett enda eluttag tex, och handduktstorken sitter knepigt så den skymmer fönstret ELLER är i vägen för när man öppnar spegelskåpet. Alla krokar till handdukar sitter dessutom väldigt konstigt, så man antingen inte når (om man är tex 4 år) eller måste böja sig ner bakom vid sidan av kommoden. Kan också säga att det är OTROLIGT opraktiskt med vitt klinkers på golvet, både för mig som (åtminstone delvis fortfarande) har mörkbrunt hår och när man har en svarthårig hund…

Jag tycker det har varit jättesvårt att få en bild i mitt huvud på hur jag vill att badrummet ska se ut, jag vill inte att det ska vara för modernt, men inte heller alltför gammaldags. Jag vill ha det personligt men inte exklusivt, och jag vill framförallt ha det praktiskt! Tvättställ som står liksom ovanpå en kommod är jättesnyggt men känns inte alls praktiskt, tex. Men, nu har vi kollat runt en hel del och jag har några favoritbilder som inspiration (bilder från Vedum):

Ok, inga sådana handfat, men väldigt snyggt med beige kommod? Älskar också bröstningen, och på något sätt (fast det inte stämmer) tycker jag att de små svarta detaljerna gör att det ändå känns lite… gammaldags typ?
Återigen, bröstning verkar vara det jag faller för, här kombinerat med målat (och målat tak, så läckert!), blir väldigt sugen på att gå åt det här hållet! Även här är detaljerna svarta.
Ett mycket mer lantligt/gammaldags badrum, tycker det känns lite FÖR lantligt för att passa in med övriga huset.

Man kan väl säga att det lutar åt något i stil med det i mitten ovan, fast kanske med någon beige kommod, med stora plattor som ger praktiskt få och små skarvar. Vad tror ni om det, ni som antingen varit här eller som sett bilder på huset? Har ni några andra tips/saker att tänka på/inspiration eller idéer, så snälla sitt inte och håll inne med det 😀 Tycker helt klart att badrum är mycket svårare att ”känna” hur jag vill ha, kanske för att det är en så otroligt mycket större investering än att måla om ett rum…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s