Före och efter, Filips rum

Jag har ett tag velat göra om lite i Filips rum, dels för att han inte ”ville ha de rosa husen” som var sedan inflytten men framförallt för jag kände att jag ville ha lite bättre möbler till förvaring. Snällt nog så har vi fått en sängram med lådor donerat av en kollega, och en hylla som vi hämtade i Gränna under ”skänkes”, så möblerna har vi samlat på oss en liten stund. Men nu så, nu fick Filip följa med och välja en egen tapet (lade in ett veto på en gräslig, guldig tapet han väldigt gärna ville ha, men hans andraval var en kanonfin tapet från Midbec (närbild på den finns längre ner).

Så, vi är ju sällan långsamma när vi vill göra något, nu har vi gjort om hela hans rum förutom golvet. Det blev väggfasta hyllor – det enda som saknas där är lite bra trälådor att ha leksaker i – en egen bokhylla och så sängen med lådor. Han och jag är SÅ himla nöjda! Maken är lite tveksam till tapeten, hahaha… Nu känns rummet mer funktionellt – och när han tröttnar på sitt lilla kök kan man ställa dit ett skrivbord i stället. Bra med egen bokhylla med för han ÄLSKAR verkligen böcker!

Så här ser rummet ut nu efter en makeover.
Och så här såg det ut innan – nu finns det bättre lekyta och bättre förvaring! (Och så den fantastiska tapeten då)
Kolla bara så fin! Det syns inte så väl på bilderna över hela rummet hur fin den faktiskt är, men i verkligheten blev den kanon!
Väggfasta hyllor för att nyttja hela höjden i rummet (och kunna lägga undan leksakslådor så inte ALLT är framme samtidigt).
Målade den lilla bokhyllan i samma beige som väggen.
Kanon med lådor under sängen!
Ett litet ”nät” med krokar och klämmor på är uppsatt på väggen för att han ska kunna sätta upp sina senaste teckningar där utan att behöva tejpa eller så.

Supernöjd med hur det blev, särskilt som det är detta rum som syns mest från köket så är det trevligt med något som passar in och som gör mig glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s