Gud vad skönt att den här dagen är slut!

Kanske konstigt att säga om en lördag, men idag har vi haft den STORA julstädningen hemma… Det var extremt välbehövligt med tanke på att vi inte har städat sådär jättenoga på typ ett år känns det som, utan bara har ”underhållsstädat” eftersom det inte funnits ork till något annat. Men nu är det banne mig skinande rent här hemma och det känns underbart!

Dessutom har vi gjort den stora julhandlingen och köpt allt utom grönsakerna som behövs till vår del av julmaten (vi har knytis så mamma och pappa gör typ hälften av julmaten). Vi har ett ganska bantat julbord, tycker sällan man orkar äta så mycket av julmaten så vi tar bara det vi verkligen gillar. Men väldigt, väldigt skönt att ha handlat idag, båda barnen var med i och för sig, men även maken, så då blir det inte lika bökigt och tungt.

Så, jag är glad för allt vi fått gjort idag, men även vääääldigt glad att dagen är över och allt är färdigt!

Hehe, vi köpte även två bingolotter till uppesittarkvällen förresten, det är verkligen enda gången på året vi spelar något sånt, men det har blivit någon slags tradition här hemma. Vad gör ni på uppesittarkvällen? Tar gärna emot tips!

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Haha, ja det första som föll mig in var ”ett glas vin”! Ni vet den där lyxiga, avslappnande känslan man får bara av att sitta med ett glas i handen. Det låter som jag är värsta alkisen, men jag lovar att alkoholintaget på sin höjd når ett eller två glas vin i veckan =) Det är mest känslan, att man ”får” stänga av alla måsten en stund och bara får en liten vuxenstund.

Faktum är nog allt som får mig att må bättre kopplat till mat på ett eller annat sätt. Jag gillar att laga mat (när det är helg och man får laga rolig mat och helst utan att barnen är i närheten), baka och att ÄTA mat. Eller gå på restaurang. Eller bjuda hem vänner på mat. Eller… ja, ni förstår nog hur jag menar, typ allt kopplat till mat får mig att må bra. Möjligen med undantag från den där extremt onyttiga maten som det blir när man bara inte orkar något annat – typ pizza – och som bara ger en dåligt samvete.

Men, nu ska jag gå och lägga mig i Lukas rum – min tur att sova ostört i natt, även om det innebär att jag också måste gå upp vid typ halv sex när barnen vaknar – och läsa i senaste Allt Om Mat. Kanske att jag till och med börjar planera lite för nyår….

2 reaktioner på ”Gud vad skönt att den här dagen är slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s