Borta bra, hemma bä… lugnt!

Och så var vi hemma då igen. Eller ja, vi kom ju egentligen hem i gårkväll, men att sätta sig och blogga då låg väl inte direkt högst på listan… Hemresan gick bra, förutom att jag starkt avråder från att åka Grenå-Varberg, pytteliten färja som tog typ 4½ timme (Göteborg-Fredrikshavn tog 3 timmar och var mycket större). Som tur var fanns det filmvisning och lekrum i alla fall…

Tänkte väl mest skriva lite om semestern, mycket blir nog för att jag själv ska komma ihåg vad som var bra och dåligt, så jag vet inte hur bra läsning det bli, men jag tvingar ju ingen att läsa så… 😉

Lukas stormtrivdes på LEGOland, det hände ju något PRECIS hela tiden…

Det var helt klart lagom långt att åka med en 1-åring, det blev ju en hel resdag, men bara ca 4½ timme i bilen totalt. Och Danmark var ju väldigt vackert! Vi har liksom alltid bara åkt igenom Danmark, på väg mot Tyskland, så det enda vi sett har ju varit motorvägen mellan Helsingör och Rödby ungefär. Men det var över förväntan, väldigt vackert överallt, och i Kolding där vi bodde fanns ett väldigt mysigt centrum med gågator och gamla hus. Helt perfekt! Hotellet var jättefint, men det märktes väldigt väl att det var sommarsäsong (och att vi alltså inte var de viktigaste gästerna om man säger så), för frukostbuffén var tämligen tanig…


Favoritturen för Oliver var piratbåtarna, en långsam tur i piraternas grotta med en massa skatter och gubbar i LEGO.

Ja just det, angående hotell i allmänhet – stanna inte på ett hotell mer än nån natt med småbarn! Problemet var ju att vi hade ju liksom ingenstans att ta vägen när vi lagt barnen, jag vill inte gärna lämna dem på rummet, och att dela på sig är ju inte så roligt heller. Nu hade vi ju lite tur eftersom vi ju åkte med Jossan med familj med, så två kvällar satte Jossan och jag oss helt sonika i trapphuset utanför rummet och drack vin, åt lite god ost och korv, och tjötade (eller asgarvade, mesta delen av tiden. Bra vin det där… ). Mycket bättre att hyra hus, eller åtminstone lägenhet, så att man kan sitta och umgås i lugn och ro trots att barnen sover.

De stora barnen fick indianfjädrar, men så klart skulle ju lillebrorsan testa med!

Sen lärde vi oss oxå att vi aldrig mer ska boka en så utpräglad barnsemester, för även om det har varit hur kul som helst så blev det helt klart för mycket för Oliver efter ett tag, och vi själva var som urvridna disktrasor när kvällen kom. Nästa gång blir det en lugnare semester, med någon enstaka större barnaktivitet i slutet, och kanske lite mer strand och bad. För helt allvarligt så tyckte de ju att det var lika kul att vara på stranden, eller i lekrummet på hotellet, som att gå på legoland. Lukas var väl den enda som verkligen stormtrivdes med fullt ös hela tiden, han har gnällt ovanligt lite (för att vara honom alltså, jämfört med Isac var han ju supergnällig men allt är ju relativt 😉 ) i och med att det hände något nytt hela tiden.

Alla attraktioner som inbegriper ”snurrar runt väldigt snabbt” överlät jag till maken, klarar inte snurriga saker längre! (men det kan ju inte ha med åldern att göra…)

Att gå runt i minilandet och titta på allt LEGO var väl något som mest vi vuxna tyckte var roligt, ända tills barnen kom på att på vissa ställen hände det saker när man tryckte på knappar.

Sist jag skrev hade vi nog inte varit på Lalandia (badland), men det skulle jag verkligen vilja rekommendera, även om jag definitivt skulle åka ”off season” för det var MYCKET folk där! Men väldigt fina grejor, många rutschkanor och mycket vattenaktiviteter. Dessutom hann jag och Jossan åka den stora vattenrutschkanan där man satt i en badring med plats för fyra, innan vi drog hem. Den visade sig vara allt annat än vanligt, för rätt som det var stupade den nästan lodrätt ner och mynnade ut i en stor tratt! Eftersom det inte syntes innan hur den åkte blev vi minst sagt förvånade, och vi skrattade/skrek så vi knappt kom ur ringen när vi kom ner, HUR KUL SOM HELST!!!! Självklart sa vi bara till våra karlar att det var en vanlig rutschkana, så de blev oxå lite överraskade…

Samma dag som vi var i Tyskland en sväng åkte vi ut till östkusten på Jylland och badade lite på eftermiddagen. Väldigt skönt!

Sista heldagen i Danmark var helt underbar, vi strosade runt i Kolding, åkte en sväng till ett stort köpcentrum och fyllde på vinförrådet lite till, och så åt vi en överraskande god buffé på hotellrestaurangen på kvällen, medan de stora barnen lekte i lekrummet.


När vi frågade de stora barnen vad som var bäst svarade de ”ALLT!!!”, så antingen kan man tolka det som att de har haft väldigt kul eller att de redan glömt vad de gjort… 😉 Tur att man har fotobevis!

I det stora hela har ändå semestern varit väldigt, väldigt kul, mycket tack vare det trevliga resesällskapet! Oliver och Alice har lekt nästan konstant, och för oss föräldrar har det varit väldigt roligt att ha någon att prata med även fast det är blöjbyte/matning/allmän kris för den andre.

Idag har man känt sig lagom ”bakis”, och den enda som har varit i farten ordentlig har varit Oliver. Men nu ligger båda barnen i sina sängar, och jag har bett maken att korka upp vinet – det är ju ändå fortfarande semester!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s