Das Semester

Så, som jag nämnt tidigare så svävade vi väldigt snabbt ut i svängarna lite när vi började kolla på en tripp till Hansapark i Tyskland, och resan var helt plötsligt uppe i 10 dagar (9 övernattningar), men livet är ju kort och oförutsägbart och pengar behöver man ju ändå inte resten av året…. 😉

Vår rutt är planerad så här:

Alltså, vi kör i ett svep från Jönköping ner till Lübeck (C) (tar ca 8 timmar med färjan helsingborg / helsingör samt rödby/puttgarden). Vi har inte riktigt bestämt oss för om vi ska köra på natten, för att barnen ska sova, eller på dagen, så att vi får sova. Jag tar gärna emot tips när det gäller det!

I Lübeck stannar vi 3 nätter, och förutom att just besöka staden så är det Hansapark som är attraktionen här. Det var ju hit vi tänkt åka i första hand, men nu när vi dessutom förlänger resan så har vi lagt till fler nöjesparker – varför inte, när vi verkligen älskar det, hela familjen?!? Gasthauset vid Lübeck ligger direkt vid stranden, så är det fint väder hoppas jag att vi kanske kan bada/leka lite i havet med. 

Jag har faktiskt aldrig varit i Hansapark, så det blir en ny upplevelse. Den verkar rikta sig något mer mot mindre barn än  HeidePark (mer om den senare).

 Efter Lübeck så åker vi till nästa Gasthaus, strax utanför Bremen (D). Det här stället har pool, så vid nödläge kan vi alltid falla tillbaka på det tänkte vi. Bremen ska vara en väldigt trevlig och familevänlig stad, bland annat finns här ett Piratskepp där man bara serverar pannkakor, i alla former man kan tänka sig! Om vi känner för det / orkar så åker vi en sväng till den kombinerade djur- och nöjesparken Jaderpark.

Har aldrig hört talas om stället, men varför inte?

Därpå åker vi till den lilla byn Soltau (E), av den enkla anledningen att här ligger min favorit park – HeidePark. En enorm nöjespark, visserligen inriktad mot lite större barn med massiva bergochdalbanor, men jag hoppas att även Oliver och Lukas ska kunna hitta en del att åka här.

Mer vatten… hoppas på fint väder!

 Därpå åker vi upp till ett gasthaus vid Puttgarden där vi stannar en natt för att orka/hinna shoppa lite vin till hemvägen. Eller ja, inte till hemvägen, men till resten av året 😉

Nöjesparker tar ju en hel del kraft, så vi får se om vi orkar med alla. Och skulle vädret vara skit så har jag en backup-plan, det verkar nämligen finnas ett väldigt stort urval av äventyrsbad i Tyskland….. =)

Vi har ju valt Gashaus i stället för hotell, mycket mysigare och de brukar ha fantastiskt god mat till vettiga priser… Jag ÄLSKAR det tyska köket i all enkelhet – de är fantastiskt duktiga på forell, och köttet är ju bara …. *dreggel*  Inga konstigheter, stora portioner och så en god veteöl till – ren lycka!

Förutom till och från tyskland så har vi inga bilrutter inplanerade som tar mer än 2 h, så förhoppningsvis blir det inte alltför påfrestande för barnen (eller föräldrarna).

Jag har säkert glömt skriva en massa, fråga gärna om ni undrar något! (förutom när vi åker, det får ni fråga i verkligheten i stället).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s