Kalas!

Idag har det varit Olivers dag – han fyller ju 6 år i morgon och idag var det dags för hans kalas. Han fick själv bestämma det mesta – det blev StarWars tema, prinsesstårta (han äter nästan bara marsipanen men ändå) och StarWars musik för hela slanten. Lekar blev det såklart med, dansstop, äta marschmallows på snöre utan händer, blåsa bomullstuss med sugrör och så pennan i flaskan. Det låter som ganska många lekar, men de flesta körde vi två gånger ändå för de gick nästan för snabbt! Fyller man 6 år får man bjuda 6 gäster, såklart fick han välja fritt vilka, och i alla fall jag blir lite glad över att det var 3 killar och 3 tjejer utan att han reflekterat något över det. Det är ju helt enkelt de kompisarna han tycker om att leka med! Så här fina var de, hela bunten :

Längst ner till höger har ni nog världens sötaste prinsessan Leia, med kringlor och allt!

Såklart stört omöjligt att få dem att stå still i mer än 1 sekund…. Sen blev det i alla fall pannkakor, med alla tänkbara ”pålägg” – strössel, glass, grädde, chokladsås mm (som variation på den visserligen smidiga och populära men ändå rätt tråkiga varmkorven), följt av en tårta. Jag beställde helt enkelt en helvit, odekorerad blåbärsprinsesstårta på ICA maxi, och sen blev det till att dekorera själv med karamellfärg, glasyr och kristyr – men alla såg att det var R2-D2 så det får man väl anse vara lyckat =)

Känner mig rätt nöjd över presentationen, den lär väl inte vinna några priser, men den blev ändå populär =)
Efter kalaset var det dags för första lektionen på vinterns skridsko- och bandyskola på Råslätt – tydligen räckte det inte med att åka i 1 timme utan de (Oliver och Tobbe) åkte en dryg halvtimme till efter det. Kan nog bli en rolig grej hela vintern! (behöver jag säga att jag avsagt mig ansvaret att följa med på detta? Jag skulle frysa ihjäl på 10 minuter)

Tröja, klubba och boll ingick i avgiften, mycket populärt!

 Sen tänkte jag avlägga en liten kort rapport om vad barnen har lärt sig på sistone, så jag inte glömmer det =)

Problem 1 – han står inte still i en halv sekund ens. Problem nr 2 – värdelöst ljus inomhus så här års!!! Men söt blev han ändå =)
Sedan typ 2-3 veckor tillbaka har Lukas verkligen knäckt det där med att prata, och från bara enstaka ord så ramlar det nu ut meningar på både 3, 4 och 5 ord. Konstant. Oavbrutet. Orden är inte lika tydliga som Olivers var, men meningarna är ändå ganska komplexa och tydliga i sig. Han pratar mycket och gärna (som storebror) och gör verkligen ALLT exakt som storebror gör. Oliver har otroligt tålamod med honom även om det såklart blir en del käbbel, men oftast låter han honom vara med och de leker och har roligt ihop om de ”måste” (dvs inga andra kompisar är hemma).
Min fina, fina sexåring!

Oliver har för sin del gjort jättemycket framsteg, han skriver hur bra som helst – långa ord, korta meningar och jämna fina bokstäver. Helt fantastiskt! Dessutom har han någonstans (!!!) lärt sig klockan, åtminstone hel och halv timmar felfritt – mycket bra att kunna såklart, men jag frågade på skolan och där har de inte tittat på klockan än? Möjligen skulle det kunna ha varit mormor som har varit framme, men jag är ändå imponerad! Han har dessutom lärt sig att knyta knutar, och han simmar utan problem 25 m på både rygg och mage. Nu väntar jag bara på att läsningen ska släppa med, han har inte riktigt förstått att det är i princip samma sak som att skriva än, men det kommer säkert snart. Det är jättekul att se när han är på tex simskolan och bandyskolan, han är jätteduktig och lyssnar på vad läraren säger, även om det såklart blir bus och stim oxå. Så stolt över honom!

Så där, det var rapporten från barnens framgångar, mest intressant för oss själva såklart, men skriver jag inte upp det här så blir det inte gjort! I morgon bitti blir det ”vårt” födelsedagsfirande, och i morgon kväll kommer mormor och morfar… Full rulle!!!

En reaktion på ”Kalas!

  1. Asså GUD vad smart att beställa en odekorerad tårta! Det ska jag komma ihåg till Eriks kalas i april. Känner mig smått korkad som inte kommit på något liknande själv och som tyckte detta var genialiskt, men jaja… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s