Semester del 4

dag har det varit en liksom.. jobbig dag. Fast egentligen inte, men ändå?
Vi gör rätt mycket roligt här, vi badar, i havet och i poolen, vi åkte till Marineland och tittade på delfiner och späckhuggare (en personlig notering där – det var MYCKET mindre än jag kom ihåg från när jag var liten), vi shoppar lite och så äter vi. Men det är rent ut sagt ett j***a gnäll från antingen den ena eller den andra ungen. Är vi vid stranden så gnäller Lukas att han får sand på sig och att han inte vill bada, är vi varsomhelst förutom poolen så gnäller Oliver, oavsett om vi precis badat 7 timmar eller inte.
Det tär på mig, och gör mig fruktansvärt irriterad. Jag FÖRSTÅR att det inte är kul att gå i en mataffär när man är liten, men allvarligt talat, har man badat 5 timmar så måste man äta och då måsta vi handla mat, ska det verkligen inte gå att göra det utan att Oliver gnäller konstant och Lukas springer iväg??? Det är väl förmodligen mig felet ligger hos – felaktiga förväntningar eller nåt på barnen, men vi har försökt resonera, hota, muta och tom vara pedagogiska (!) men inget funkar…
Så.
Idag har varit en jobbig dag, för jag har varit trött, arg och ledsen på att inget någonsin kan vara gnällfritt från båda barnen samtidigt. Och badar de i poolen (som är det enda båda gillar) så gnäller de på varandra för att den ena skvätter, eller den andra har tagit en leksak – ständigt denna gnälliga bakgrundsduett. HELA tiden är de dessutom på varandra och slåss/busar/leker/retas/tar saker/puttas.
Inte ens i poolen var det fritt från bråk, de tog varandras leksaker, puttades och skvätte vatten. Suck. 
Men ok.
I morgon är en bättre dag, hoppas jag. För övrigt så passade vi på att åka upp till ”gamla stan” här i Mougins nu på kvällen, och det var fantastiskt mysigt. Vindlande smala små gränder och gator, mysiga restauranger och mängder med konstaffärer. Vi tror att kanske Picasso kan ha bott här vid nåt tillfälle eller så (?) för det är en massa bilder på honom överallt.

I morgon ska vi åka till Nice och först shoppa lite, sen bada på stenstranden och sen blir det en sväng in i Monaco – så är i alla fall planen om inte nån av oss slår ihjäl antingen sig själv eller alla andra…

Stenstranden i Nice är verkligen speciell. Mjuka, runda stenar som är fantastiskt sköna att ta på, men som gör väldigt ont under fötterna när man går på dem! Det blir varmt med, de strålar ju nästan lika mycket hetta som solen gör, en varm dag. Men fängslande att sitta i vattenbrynet och plocka med, de är så fina….
En av många kvällspromenader på stranden i Cannes. 
Det blev aldrig Monaco, det var helt enkelt för varmt. Och semestern var fruktansvärt jobbig, rent psykiskt, eftersom barnen bara bråkade. Jag vet inte hur många gånger vi försökte resonera, dela på dem, locka, tvinga och skälla på dem, men det gjorde mig helt färdig. Nu när vi kommit hem verkar de äntligen ha blivit bättre båda två, det var som om främst Oliver hade någon fas han gick igenom som var otroligt jobbig, även för honom. 
Det tog oss ett litet tag, men till slut kom vi på vad det var som gjorde att det blev så himlans dumt hela tiden, Oliver ser/såg Lukas som sin personliga leksak som han kunde göra vad han ville med, och Lukas som ser upp vansinnigt mycket till sin storebror, var ju glad att få uppmärksamhet, även om den var väldigt elak och egoistisk från Olivers sida. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s