Semester del 3

(från semestern i Frankrike – del 3)
Vi vet ju att sker och ting oftast blir lite… galna, när man är på semester. Tex i Schweiz, där gick det runt folk med koskällor från kl 20 till kl 23 på kvällen, lite random. Och på morgonen ringde kyrkklockan kl 06.00 i typ 10 minuter – trots att det bara var lördag.
Idag fick vi uppleva nåt jag faktiskt aldrig upplevt innan, fast vi varit i Frankrike massor med gånger under min uppväxt. Vi hade tänkt åka till Marineland och kolla späckhuggare och annat, men efter att först ha stått i bilkö 45 minuter och sedan försökt cirkulera runt på alla möjliga andra håll, så insåg vi att typ halva kusten var avstängd pga Tour de France går förbi här i tre dagar. Det var bara att ge upp och göra något annat! Ersättningen blev att åka till ett Auchan i Grasse och shoppa lite =) Det var inte dumt det heller, dessutom började sommarrean här idag, så det blev kläder och skor för 2000 kr till hela familjen, inte mindre än 7 par skor totalt, och alla var typ 50-70% rabatt på, inte illa när de dessutom inte kostade mer än runt 300 kr ordinarie pris ! Jag hittade en söt bikini, och maken hittade en hel drös med tröjor och shorts.
Ett par dagar senare så åkte vi till Marineland igen – men det var väldigt, väldigt mycket mindre än jag kom ihåg. Visserligen var delfinshowen helt fantastisk, men själva parken var halvtam och späckhuggarshowen var jättekass… =(
Maken hade väldigt kul åt att fota sjökon. Hrm. 
En av de bättre delarna i Marineland var en nybyggd dinosauriedel (???), båda barnen tyckte det var mycket spännande med jättelika dinosaurier. 
Delfinshowen var i toppklass.
Tyvärr sov Lukas igenom hela den…. Haha, jaja, vad gör man?
Oliver gillade späckhuggarna mest. 
Visst är de fantastiskt maffiga, men showen kändes som nåt de precis börjat öva på, det var segt och liksom ovant. 
Nu i kväll här åkte vi ner till Cannes och strosade en timme, oerhört mysigt, förutom att stackars Lukas har ont i magen och behöver … uhm, ja ni vet. Vi åker ev. ner även i morgon kväll, då ska det vara någon stor fyrverkerigrej där nere! (vi kom aldrig ner på kvällen, vi var för trötta helt enkelt…)
Idag var första gången det var molnigt, men det har oxå varit varmare än de andra dagarna. Nu på kvällen var det ca 26 grader, perfekt väder att strosa runt i. Det hade ju varit perfekt med Marineland idag, men som sagt, det blir sällan som man tänkt sig, och vi har ju faktiskt 1½ vecka kvar här!!!

Häromdagen när vi var på stranden var det oxå lite disigt, skönt att kunna vara ute i solen även med barnen lite längre då. Annars gassar solen på riktigt duktigt här nere, speciellt mitt på dagen, då försöker vi gå i affärer eller hålla oss undan lite. 
Det är ju väldans bekymmersamt det här att man får sand på sig på en
sandstrand. Fast annars gillade han att gräva och leka i vågorna!
Maken är inte heller jätteförtjust i sanden 😉
Den 2:a juli firade vi såklart även Lukas lite till (för tredje gången), den här gången blev det bara en flytleksak och lite fika, men han blev väldans glad ändå =) Klart vi var ute och åt lite gott oxå i Cannes på kvällen… 

Han har vuxit till sig en hel del den här sommaren, på många sätt. Dessutom är
han (nästan) blöjfri dagtid numer, superskönt!

Klart man ska äta glass när man är på semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s