Semester 2014, del 4

”Bondgården” utanför Paris blev en glad överraskning, det var inte alls så sunkigt som det såg ut på Google Maps, utan det var snarare tom fräschare än det stora fina huset i Montpellier! Det är nog ca 3-4 familjer som hyr olika delar av de stora husen här, och inomhuspoolen är visserligen gemensam, men vi har hittills varit helt själva där förutom 5 minuter första kvällen. Vädret under den här veckan är väl ingen höjdare däremot, ca 20 grader och tämligen mulet med frekventa regnskurar, så den brännan man samlat på sig vid Rivieran lär väl försvinna innan vi kommer hem… =/

Den fallfärdiga bondgården jag sett på google låg lite bakom själva boningshuset, och var faktiskt riktigt vackert (när man slapp bo i det)

Första dagen här blev det en trip in till Paris, det gick mycket bättre än vad någon av oss trodde, och det var heller inga problem att hitta p-platser i parkeringshus (en söndag). Mina föräldrar och min bror köade till Louvren i 2h, vi kände inte att det riktigt var läge att göra det med två barn, så vi gick runt och tittade istället, bland annat på Notre Dam 🙂 En långlunch på en trevlig bistro fick det bli med, eftersom regnet fullkomligt vräkte ner ett tag mitt på dagen. Efter det blev det Eiffeltornet, vi bestämde oss ganska snabbt för att gå upp istället för att ta hissen, delvis för att jag tyckte hissen såg asläskig ut, men också för att det var MYCKET mindre kö till trapporna. Barnen var jätteduktiga, Oliver gick hela vägen själv upp och ner till 2:a våningen, och Lukas gick nästan hela vägen med =)

Helt otroligt hur många hänglås det var på … eh… kärleksbron?

Notre Dam fick ett besök, till och med barnen tyckte det var roligt att
titta på, mycket på grund av gargoylerna.

Gråmulen utsikt, men ändå otroligt vackert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s