Gingercookies

Idag kör vi julklappsleken på jobbet, och mitt bidrag är en burk hemgjorda ingefärskakor! Dels för att det är ju skitkul att baka men mindre roligt om jag äter upp allt själv, och dels för att det är svårt att komma på nåt roligt för 50 kr…

Gingercookies (Ingefärskakor)

125 g smör, rumstempererat
0,75 dl socker
2 msk mörk sirap
3 dl dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk mald ingefära
1 nypa salt

Vispa smör, socker och sirap poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör med degkrokar på vispen, eller i en kitchen aid, tills det blivit en deg (men kör inte längre än så). Rulla små kulor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att de flyter ut lite). Ät lite av degen och inse att den smakar som mormors pepparkaksdeg. Sätt in de bollarna som du inte ätit upp i mitten av ugnen på 200 grader, i ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s