Små rutiner

Jaha ja, gårdagen hämtning blev ju en smärre katastrof… Försökte få till nån form av timing med amning precis innan, men antagligen var det FÖR tätt inpå eller nåt, för har han nyligen ätit verkar han må ganska illa när vagnen skumpar runt… Eller så gillar han bara inte att ligga där, fast står vagnen still (typ här hemma) sover han ju jättegott i den. Vi har ju en ergobaby-sele med, testade den här hemma igår och den verkar han gilla *ta i trä*, men när det som idag är iskallt i vinden är det ju inte så himla smidig lösning heller, så vi får väl försöka med vagnen idag med… Håll tummarna!

För övrigt så börjar jag ana lite tendenser till rutiner, oftast är han vaken en stund efter frukost och därefter sover han ett-två pass lite längre (med amning mellan då). Sen är det mer vaket (och dessvärre lite magknip ibland) på kvällarna innan han somnar för natten runt åtta. Det första nattpasset brukar bli längst, så jag försöker också gå och lägga mig runt den tiden, visserligen lite tråkigt kanske men därmed är jag ändå rätt pigg på dagarna trots att nätterna bli lite upphackade.

IMG_3565

Han växer ändå, märker jag, nu är inte bodysarna i strl 50 för stora längre, och ansiktet har ändrat sig en del. 

När han nu då sover lite längre på förmiddagarna brukar jag försöka få till lite enkel träning med gummiband och en lätt kettlebell här hemma. Min axel är visserligen bättre men långt ifrån bra än, så jag försöker få lite blodgenomströmning och stärka upp baksidan av axlarna och ryggen med lite gummibands-rodd och några andra enkla övningar. Det tar väl ca 10-15 minuter totalt och efter känns det mycket bättre! Magmusklerna känns inte så illa däran som jag befarat, men jag försöker hitta bålen så försiktigt som möjligt, eftersom ALL träning utgår från det sen gäller det ju att vara noga med grunden.

IMG_3558

Min lilla ”träningsstation” här hemma. Gummibanden är superbra för jag kan själv reglera hur jobbigt det blir – och hur ansträngande det blir för bålen. Rullen är kanon när man vill rulla ut en massa låsningar i ryggen!

På tal om träning håller jag på och försöker sammanställa en massa tankar jag har, så det kommer komma ett inlägg om det inom kort (eller ja, om Filip tillåter vill säga). Nu ska jag förbereda lite inför hämtningen (om en timme, herregud vilket projekt det är, jag hade förträngt det tror jag) och så amma den här lille skrutten. Ha en bra dag!

IMG_3557

Han har ett litet storkbett i nacken och på ena ögonlocket, men det ska försvinna innan han blir ett tydligen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s