Pyttipanna med färskpotatis i Muurikka

Alltså det här är ju nästan inget recept, en pyttipanna är ju så himla bra just för att den kan innehålla lite vad som helst, men oavsett ingredienser så blir den helt galet god i en Muurikka (eller annan stekhäll)! Här är mitt ungefärliga recept, men ta vad du har hemma för all del!

IMG_4483

Pyttipanna 6-8 personer

2 kg färskpotatis, tärnad
4 gula lökar, grovhackade
5-10 vitlöksklyftor, grovhackade
ca 350 g tärnad sidfläsk
ett gäng goda korvar (vi tog City gross färska chorizo)
ev. lite färska champinjoner i skivor
salt och peppar
hackad dill
olivolja
6-8 ägg

IMG_4474

Se till att alla ingredienser är hackade och står framme innan du börjar. Värm muurikkan. Om du som jag gör det här på rå potatis så börja med att låta den steka 5-10 minuter innan du tillsätter alla övriga ingredienser förutom äggen. Använder du kokt potatis kan allt (utom ägg) gå i samtidigt, det går ju lite snabbare då eftersom allt bara behöver bli brynt. Stek allt tills det fått fin färg och känns genomstekt, knäck sedan äggen i kanten och stek dem hastigt på en sida innan du serverar. Gott med rödbetor till!

IMG_4479

IMG_4476

Jag har ett litet sällskap ute när jag lagar mat ❤

IMG_4484

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s