Filip 4 månader

Att bli 4 månader är liksom stort, det innebär att man är så stor att man kan vara med och sitta lite vid bordet korta stunder, att man får börja smaka på mat och att man är mer med. Allt det här stämmer bra in på Filip nu, han sitter gärna med oss i sin stol vid matbordet, än så länge bara en sisådär 5 minuter åt gången, men ändå.

IMG_4504

Det här med mat är ju lite nytt med, både för mig och för honom, det här med smaksensationer ”fanns inte” med de andra två barnen, då var det mest det klassiska att man började med potatispuré och liknande. Nu får bebisar smaka på det man själv äter (i väldigt, väldigt små mängder) för att testa olika smaker och kryddor, mycket roligare tycker jag! Filip är såååå nyfiken och intresserad när vi äter, så vi har tjuvstartat litegrann, än så länge har han smakat fil, vattenmelon, gurka, dillsås, avokado, yttepytte mannagrynsgröt och nån tesked barngröt. Allt har ätits med STOR förtjusning! Dessvärre har jag anat lite, lite magknip av gröten, men det kan ha varit slumpen eller bara ovana. Det är ju extremt små mängder vi pratar om än så länge, men man vill ju inte gärna vara anledningen till magknip på det stora hela.

IMG_4554

Lätt att få slagsida när man blir exalterad!

IMG_4558

 

För övrigt fortsätter han att vara väldigt glad, social och nyfiken. Han ligger gärna på mage och lyfter sitt huvud, eller vilar det mot madrassen för den delen. Åka vagn (med sittdel) går bra i korta stunder, så det blir fortfarande inga långpromenader, när vi har varit iväg på utflykter har jag oftast med selen och den sover han galet bra i – när vi var i Borås Djurpark i helgen tex (kommer ett inlägg om det med) så sov han nästan hela tiden i selen. Tänkte vi skulle försöka oss på nån skogspromenad framöver med honom i selen, hoppas det kan funka!

Bilen är inte så värst populär, men nu verkar det till största delen bero på att han blir så galet varm i babyskyddet, vi körde till Borås med AC’n på 16 grader och han var ändå svettig på ryggen… Nån som har nåt bra tips för det?

Han sover fortsatt jättebra, med två amningsstunder på natten. Dagtid blir det ganska olika tider, men åtminstone en av stunderna brukar bli längre (ett par timmar). Amning ja, det blir inte så mycket mer än på nätterna och kanske en gång på dagen, resten önskar herrn ersättning istället och det funkar bra för mig det med 🙂 (Enda nackdelen är att jag nu börjat fälla huuuur mycket hår som helst, har inte fällt ett strå på ett år nästan, men nu så… Kommer nog vara skallig till hösten!)

Många kramar från världens goaste lilla bebis!

IMG_4543

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s