Som en ångvält eller så

Herregud vad dagarna liksom bara… kör över en?

Häromdagen (minns inte exakt när, allt bara flyter ihop) var jag nere på Hälsan och fick kåvepenin för halsfluss – jag hade absolut kunnat genomleva den men jag är rädd att smitta Filip som ju redan är nedsatt eftersom han själv är förkyld. Han var vi för övrigt med på barnmottagningen idag, eftersom hans över 3 veckor långa och eskalerande förkylning har resulterat i ögoninflammation – så i väntan på att en odling på ögonen ska bli klara så har vi nu fått antibiotika i form av ögondroppar till honom. Mycket hellre det än penicillin, hua för att ge det till småbarn…. Övriga familjen är typ friska, eller förresten så kräktes Oliver en natt, men det var bara en gång och inte så mycket (och ingen annan är ”smittad”) så det kan knappast varit kräksjuka i alla fall. Troligen för mycket godis hos mormor bara, suck.

IMG_4642.jpg

Så här ser det ut när det är ”bra”. Stackars liten. Det här är för övrigt det enda fotot jag tagit de senaste dagarna, har inte hunnit plocka fram kameran liksom. 

Men annars då?

Tja, vår tonåringshöna Flora blev totalt utmobbad av våra äldre hönor, så nu går hon i en avskiljd del i hönsgården för att inte bli helt sönderhackad. Vi hoppas att de ska vänja sig vid varandra lite, men visst, förr eller senare blir det ju ändå ett visst hackande på varandra – det är ofrånkomligt när de ska bestämma rang sinsemellan. De små kycklingarna går ju helt för sig själva, de bor ju i en kaninbur i vårt egna badrum som det är nu, så än så länge är det lugnt för dem men det blir ju en egen fas med dem sen med.

Dessutom hittade vi lite kvalster i vårt hönshus, och de stora har fått ett speciellt kvalsterangrepp på fötterna, så igår (???) storstädade och desinficerade vi hela hönshuset och hönsgården, tätade alla springor och gav hönorna fotvård.

Med allt det här och så tre barn på det hela så är väl den enda bonusen (återigen ???) att jag tror att jag blivit av med ett mammakilo, för jag kan garantera att man knappt hinner äta på dagarna – och hinner man det så slänger man i sig maten. Men visst, när man väl landar i soffan framåt nio på kvällarna så blir det kanske en glass och ett glas vin eller så, men det går inte på pluskontot ändå just nu.

Så, det här låter kanske lite katastrofalt, men varje grej har liksom inte varit en så stor grej, så det låter nog mest så när man slänger fram allt på en gång.

I morgon åker maken och hälsar på en gammal kompis och kommer tillbaka fredag kväll, så nu ska jag försöka överleva på egen hand med. Tjo och tjim, vilken skön sommar… *

*eller???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s