Back to work

Idag har jag alltså jobbat min första dag sedan Filip föddes. Det var en start i 180, så att säga, för det är en av våra större mässor (när det gäller innehåll som rör min tjänst) som börjar på onsdag så det var rätt in i hetluften. Inte helt fel iofs, de här dagarna precis innan en mässa börjar är alltid väldigt roliga, speciellt inför Elmia Garden.

Jag kunde i alla fall snabbt konstatera att jag (eller åtminstone min arbetsinsats 😉 ) var grymt efterlängtad, så det kändes ju absolut bra 🙂

Efter att ha svarat på frågan ”hur känns det att vara tillbaka på jobbet” ungefär 83 gånger så kom jag nog faktiskt på vad det är som gör att det känns lite som ”semester” att jobba, även när det är så hektiskt som det är nu. Med barnen så ger jag ALLT av mig själv, det finns knappt nåt kvar till vare sig mig eller maken när kvällen kommer, vilket gör att man är typ utmattad, även fast inte barnen är vare sig särskilt besvärliga eller krävande. Men ändå, med Filip blir det ju allt jobb som kommer runt en bebis, med de stora ska man lyssna, prata, göra läxor, planera, förmana och tjata. Det ska lagas mat, serveras mellis, man ska kontakta deras kompisar, planera och fixa runt deras sporter och aktiviteter och allt annat, förutom att hushållsarbetet liksom självklart faller tyngre på den som är hemma hela dagarna.

Missförstå mig rätt, jag klagar inte – eller i alla fall är det inget jag skulle vilja ändra på direkt, men det ÄR jobbigt. Däremot har man ju igen det,, att vara hemma med barnen känns ju mer grundläggande meningsfullt än att jobba, om ni förstår hur jag menar? Man ger allt, men får oxå allt som är viktigt tillbaka… Ett jobb är ändå bara ett jobb och även om man gör sitt bästa och är engagerad på jobbet med så blir det ändå bara ett jobb. Så får man nog inte säga i dagens samhälle förresten, det är lite fult att inte ge hela sin själ i sitt jobb, som om man gjorde jobbet sämre då (vilket inte är fallet).

När man jobbar 2-3 dagar i veckan får man en paus från hemmalivet – och en låååång weekend från jobbet, vilket på många sätt ger det bästa av två världar! På jobbet får jag äta, kissa och prata i fred, bara en sån sak 😉

Så, det var mina tankar om hur det känns att börja jobba igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s