#7 Pannacotta på grekisk yoghurt

Desserter är ju nåt av det bästa som finns, och särskilt runt julen känns det som det bara ska vara något gott efter maten. Den här pannacottan passar inte bara runt jul, men vit och röd som den är ser den ju fantastiskt trevlig ut nu ändå! 

På ett sätt är pannacotta en av mina favoritdesserter, den går att förbereda och har få ingredienser. På ett annat sätt är det inte alls en favorit eftersom den kan vara både jolmig, fet och för mäktig – MEN, där är den här varianten helt perfekt. Med grekisk yoghurt i blir den mer fräsch utan att för den skull tappa gräddigheten och känslan av comfortfood. Jag toppar den med en enkel hallonsås, men vill du göra det löjligt enkelt toppar du med tex granola eller en havrekaka.

IMG_5633

Pannacotta på grekiskt yoghurt, 4 portioner

1 dl grädde
1,5 gelatinblad
4 dl grekisk yoghurt
1-2 msk vanijlsocker
75 g florsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda ner florsocker och vaniljsocker i den grekiska yoghurten. Koka upp grädden. Dra den åt sidan och krama ur vattnet från gelatinbladen, lös upp dem i grädden. Rör ner gräddblandningen i yoghurten, rör om ordentligt och häll upp i portionsformar. Låt stå i kylen minst 3-4 timmar, helst över natten.

Hallonsås

1 litet paket frysta hallon
3-4 msk syltsocker
1 msk vatten

Koka upp alla ingredienser och låt dem koka ihop i ca 5 minuter. Antingen låter du den vara som den är nu, eller så kan du köra några varv med en stavmixer för att sedan sila såsen för att bli av med hallonkärnorna.

IMG_5634
IMG_5629

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s