#8 Fräsch äppeldrink med kanel och ingefära

Wohoo, förutom att det är fredag vilket är värt att fira i sig, så ligger min blogg 1:a på MyTaste just idag! Det tycker jag vi firar med en riktigt bra fredagsdrink, den här funkar lika bra som välkomstdrink som till mat eller för sig själv!

Den här drinken supergod som välkomstdrink eller bara som den är – den är lite syrlig, har en viss hetta av ingefäran och lite värme från calvadosen. Skulle du nu inte ha calvados hemma så hoppa då inte över den här, byt ut den mot tex konjak eller mörk eller vit rom! Drinken blir så god som din cider är, så köp en så bra och god cider som möjligt. Det enda i receptet jag rekommenderar att ni INTE byter ut är Fevertree’s Ginger Beer, den finns typ i alla matbutiker och har väldigt mycket ingefära i sig, supergod!

IMG_5642

Fräsch äppeldrink med kanel och ingefära, 4 glas

1 msk sockerIMG_5647
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
lite citronsaft eller en halverad citrusfrukt

1,5 dl calvados (eller valfritt, se ovan)
1 flaska Fevertree Ginger Beer, 25 cl
6 dl god äppelcider eller äppelmust
1 äpple i tunna skivor
isbitar

Blanda socker, kanel och ingefära i en liten skål (vid nog för att du ska få plats med ditt glas här i). Gnid sedan kanten på ditt glas med en citrusfrukt, eller doppa i lite citronsaft, och doppa sedan i sockerblandningen. Det här går att förbereda långt i förväg.

Blanda calvados, ginger beer och äppelmust i en 1 l kanna. Fyll glasen med isbitar och äppelskivor innan du häller upp drinken. Klart att servera! Passar lika bra en kylig höstdag som runt jultider, fräscht och gott till all den feta julmaten!

IMG_5645IMG_5643

4 reaktioner på ”#8 Fräsch äppeldrink med kanel och ingefära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s