En personlig jul

I och med att det blir recept varje dag här nu så har det inte blivit så mycket personliga inlägg och nu känner jag att jag börjar sakna min terapi-studio 😉 Den här månaden har på ett sätt känts evighetslång, när man är hemma hela dagarna så blir varje dag liksom tre dagar – en förmiddag med Filip, eftermiddagen med alla barnen och kvällarna när maken är hemma.

IMG_5968

Filip är fortsatt en himla nöjd och glad bebis, även om man ska vara lite mer nära nu när han kommit på att jag faktiskt kan gå iväg utan att han får bestämma. Han ålar runt som en liten kommando-soldat här hemma så nu har vi installerat grindar in till de stora barnens rum – för att de inte ska behöva plocka upp varenda liten legobit som Filip kan sätta i halsen. Än så länge har han inte börjat dra sig upp på möbler eller liknande, så det jag behöver vakta mest är att han inte pillar, tuggar och drar i alla sladdar. Jämfört med våra andra pojkar så ser jag att i och med att han är så himla nöjd så strävar han inte hela tiden efter att göra saker han inte klarar – vilket är skönt för både mig och honom.

IMG_5967

Själv är jag just nu inne i fasen ”herregud, vi har ju nästan inga julklappar till barnen”, trots att vi köpt julklappar sedan tidigt i höstas. Vi har precis lagom med paket egentligen, det är bara någon känsla av att man vill ge dem MASSOR med paket, samtidigt som jag är helt emot att ge paket ”bara för att”. Oliver behöver en ny cykel framöver, så han får lite mindre paket än vanligt, och Lukas största paket kommer bli en Stiga Air Scooter (som en kick med större lufthjul), så de lär inte bli utan paket liksom. Dessutom lär de överösas med paket hos mormor sen.

På tal om jul, i år kommer vi fira julafton helt själva. Min bror och sambo är i New York över julen (hur romantiskt lät inte det?) så det blir bara vi fem i familjen som firar julafton. Kvällen innan har jag planerat ostbricka/plockbricka vilket hela familjen älskar – det blir bara sjukt dyrt när även barnen älskar dyra ostar, men det är också väldigt kul! På julafton kommer vi äta något helt annat, nämligen Poké Bowl! Frukosten blir ägg, sill, köttbullar och rödbetssallad, och efterrätten lär bli Ris a la Malta, så julkänslan lär finnas där ändå, trots avsaknad av julbord 😉 Måste nog dock göra Jansson någon dag, det är det enda jag är lite sugen på i julmats-väg.

Vilket långt inlägg det blev, hade visst en massa uppdämt jag ville få ur mig, och det finns lika mycket till så det blir nog fler inlägg av privat karaktär framöver 😉 Kram på er!

IMG_6024

Önskar mig förresten mest av allt en vit jul, så man kan vara ute och åka längdskidor!

3 reaktioner på ”En personlig jul

  1. Känner igen det där med att vilja köpa ännu fler julklappar. Vad handlar det om ens?! Helt orimligt ju. I år får barnen några mindre julklappar (blir ändå typ en tusenlapp var) och så får de varsin ”flygbiljett” eftersom vi ska till Mallorca i maj. Betydligt dyrare julklapp än vanligt med en resa liksom… Dessutom ska vi på Melodifestivalen i februari – ännu mer pengar som går åt. Och ÄNDÅ har jag gått med en gnagande känsla i flera dagar nu av att vilja ge mer! Jag försöker bara ignorera den. 🙂

    Gillad av 1 person

      • Jag brukar annars försöka tänka att julklappar mer är symboliska och för att det ska vara lite kul, medan födelsedagspresenter kan få vara lite mer påkostade och personliga och något man verkligen önskar sig eller så. Men har visst svårt att följa det…

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s