Hemmafällan

Ute vräker det ner snö och jag har noll och intet lust att lyfta ett finger idag – förutom det Filip behöver såklart. Just nu sitter jag och äter upp de sista pepparkakorna framför ett avsnitt av Younger, och försöker samtidigt fundera lite över en ny handling till boken, fast det är svårt.

Men, apropå att inte lyfta ett finger (ironi), vilken jäkla fälla det är att vara hemma hela tiden så här. Eftersom jag är hemma så blir det såklart jag som sköter markservicen, mat till barnen, städning, disk och tvätt, ni vet. Alternativet är att maken tar det när han kommer hem, men då vill han ju vara med barnen (och då vill jag INTE ha det ansvaret på en stund och vill dessutom att vi inte ska behöva lägga vår gemensamma tid på nåt så tråkigt), så därmed är det liksom inget val. Det handlar inte om att maken förväntar sig något av ovanstående, men det måste ju bli gjort och det är ju den som är hemma som har tid. Men man blir ju lite galen när man städar och plockar ut diskmaskinen för sjuttielfte gången samma vecka… Det ska bli sååå skönt när vi är hemma 50% vardera!!!

För de som inte har lyxen att kunna välja hur och vem som är hemma – jag beklagar! För de som väljer det själva, hjälp, förstår inte hur ni står ut nån längre stund.

En reaktion på ”Hemmafällan

  1. Pingback: 50% + 50% = 120% | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s