Citron- och mangofromage

Glöm nu alla pulvervarianter ni ätit, det här är äkta vara och blir en lätt, fräsch och fluffig dessert! Nu när det känns som det är lite säsong för mango så kan man ta två färska, som jag gjorde i dag, annars går det bra med frysta med.

IMG_6435

Fluffig, lätt Citron- och mangofromage, 8 portioner
4 gelatinblad
1 ekologisk citron
2 färska mangos (mindre storlek) eller 1 pkt frysta (men tinade)
1 pkt vaniljvisp
0,5-0,75 dl socker, beroende på hur söt mangon är
2 stora ekologiska ägg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tvätta under tiden citronen, riv citronskalet (utan att det vita kommer med) och pressa ur saften i en liten skål. Mixa mangon slät i en skål. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i citronjuicen, värm försiktigt i vattenbad tills gelatinet löst upp sig helt.

Dela på äggen, och börja med att vispa de två vitorna till ett hårt skum i en helt ren skål. Vispa sedan vaniljvispen RIKTIGT fast i en hög skål eller kanna, innan du vispar äggulor och socker i en större skål (här blandar du ner allt sen, så se till att skålen räcker till). Rör ner det smälta gelatinet och citronsaft med skal i äggulorna, tillsätt mangopurén, vänd ner vaniljvispet och sist vänder du försiktigt ner äggvitorna. Antingen kan du hälla upp det i en schysst serveringsskål, eller direkt i portionsformar, sedan behöver fromagen stå kallt i kylen i ca 2 timmar (eller längre, bra dessert att förbereda!).

Servera med lätt vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker, samt lite färsk frukt om du har tillgång till det!

IMG_6438IMG_6437IMG_6432

En reaktion på ”Citron- och mangofromage

  1. Pingback: Påskplanering | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s