Mango curd

Det här blir liksom solsken i en burk?! Helt perfekt att äta till scones eller ha som mellanlager i en påsktårta – eller födelsedagstårta som jag tänker använda den till. Nu när det är säsong för mango blir det godast att göra med färsk mango, men det funkar även att göra på fryst, tinad mango. Köper du färsk så välj någon som är på gränsen till övermogen – glöm inte smaka av för hur mycket socker du behöver beror ju på hur söt mangon är.

IMG_6679

Mango Curd, ca 3 dl

ca 400 g fruktkött av mango
50 g smör
1 dl socker
1 msk lime- eller citronjuice
1 msk majsstärkelse
1 ägg + 1 äggula

Smält smör och lägg i mango och socker i kastrullen. Värm på lite och mixa sedan slät med en stavmixer. I en annan skål vispar du ihop majsstärkelse, citrusjuice och ägg lite lätt för hand. Häll ner äggblandningen i den varma mangopurén under omrörning, öka på värmen lite grann och rör hela tiden tills curden tjocknar och börjar småputtra – men INTE koka. Ställ att svalna snabbt, gärna i ett vattenbad. SÅ GOTT!!!

IMG_6682IMG_6683IMG_6680

2 reaktioner på ”Mango curd

  1. Pingback: Födelsedagen | godatankar.com

  2. Pingback: Påskplanering | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s