Påskplanering

Inlägget innehåller en adlink. 

Jag älskar ju påsken eftersom den dels är påskfjädraropretentiös och dels för att den (ofta) är starten på åtminstone någon form av vårkänsla. Den har få krav på sig när det gäller pynt och är inte sådär väldans uppstyrd när det gäller traditioner eller mat heller, åtminstone inte för vår del. Påskpynt är också enkelt och det räcker med lite fjädrar (Åhléns har fina syntetiska om man inte vill plåga höns! <- adlink) och några påskliljor så är man hemma om man så vill (eller om man tex målar om hemma och inte hinner fixa med påskpynt).

Den här påsken kommer ju bli liiiite annorlunda, vi satsar på att fira påsk med min bror och hans sambo på påskdagen och därmed kommer långfredag och påskafton mest spenderas med att måla klart vardagsrummet och att sätta lister, så allt är klart tills dess (för att vi vill, inte för att vi måste). I vilket fall, mina planer vad det gäller påskmat ser ut enligt följande:

Fika:

Är himla sugen på Apfelstrudel, så det blir det nog. Tar målning och sånt för mycket tid innan så tar jag en genväg och gör en supersnabb Tuppakaka, den är ju gul och fin och passar in på påsken 🙂

IMG_6455

Mat:

Smörgåstårta fast med rökt kalkon istället för skinka och med lite kallrökt lax i. That’s it, när vi bara är totalt 6 pers vara 4 vuxna som ska äta  middag ihop så tycker jag att en smörgåstårta lätt räcker, det blir ingen påskbuffé eller annat som bara riskerar att åka in och ut ur kylen i en vecka därefter. Smörgåstårta känns dessutom lite vårigt?

IMG_4142

Dessert:

Hm, här lutar det åt en mango- och citronfromage, eller kanske något nytt påfund, om jag inte orkar göra en tårta med mango curd i…

IMG_6437

Vad äter du i påsk?

2 reaktioner på ”Påskplanering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s