Gott Stuk!

Vi har fortfarande en febrig Lukas här hemma ,men de kom ändå iväg till mormor i går en sväng. Därmed var ju jag, maken och Filip inte låsta till att vara hemma med honom, så vi passade på att åka ner på stan och äta lunch på Stuk (ligger snett över Vox).

Trevliga lokaler med en del vinklar och vrår, fräscht men ändå tillräckligt mysigt och avdelat för att inte kännas platt. Jag kände mig lite otrendig i sammanhanget dock, men maken kände sig inte så drabbad. Utbudet på mat/fika är inte så särskilt stort, huvudutbudet verkar vara pizza (ca 120 kr st) och alkoholhaltiga drycker (tex vin), perfekt för en shoppinglunch med andra ord. Jag var vrålhungrig och vi beställde varsin pizza med ruccola och prosciutto, det var mycket folk där så det tog nog ca 20 minuter att få pizzan, men vi matade Filip under tiden så det löste sig.

Alltså, när pizzan kom in förstod jag varför det var den som var huvudsaken på menyn, det var lätt den bästa pizzan jag ätit i Sverige! Den konkurrerade faktiskt nästan med pizzorna i Kroatien och kom åtminstone på en god 2:a plats. Som jag sa så var jag aphungrig, så något foto blev det inte förrän halva pizzan var borta…

tobbes_kamera.jpg

Notera sällskapet av kaffe och barnleksaker… Hade vi inte haft med Filip så hade jag gärna suttit där och softat med ett glas vin till, men han är inte så uthållig just nu när det gäller att sitta still och eftersom han inte kan gå själv så vill jag inte gärna ha honom krälande på golvet som är skitigt och där han riskerar att någon trampar på honom, men så är det just nu.

Degen till pizzan var perfekt, sådär lite seg och kändes rustik men ändå luftig. Tomatsåsen var GRYM med en massa vitlök i, mozzarellan var toppen och likaså toppingen med ruccola och prosciutto. Tittade man sig omkring i lokalen så verkade annars en pizza med löjrom toppa beställningarna. De hade nog bara ca 5 pizzor att välja mellan, men helt ärligt så räcker det när de är så bra som de var. Väldigt trevlig personal dessutom, ska tilläggas.

Ja ni hör ju, vi fick ju cravings direkt efter mer sån pizza… Tummen upp för det här ändå lite udda stället som kanske är närmst Bryggan i ”användningsområde”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s