Skara Sommarland

I går bestämde vi oss för att förlänga semesterkänslan lite genom att åka till Skara sommarland. Jag har aldrig varit där men maken var där när han var barn/ungdom. Först när vi kom kände jag mig rätt pepp (förutom på son nr 2 som nu är tonårstrotsig och humörig på ett sätt som inte blir bättre att att föräldrarnas tålamod nu är på upphällningen), det var visserligen mycket folk på gång in men parken såg vid en första anblick stor ut så det kändes ändå ok. Vi började med att åka Tranan – kul grej och liknade inget annat jag sett, men sen började jag spana omkring efter de sakerna jag läst om på hemsidan och insåg att det var rätt små/slitna attraktioner. Nåväl, vi gick vidare mot badlandet.

Min tanke var ju att det måste ju vara mindre folk en sån här sommar eftersom det har varit/är så många varma och soliga dagar (alltså är det 3 varma dagar en sommar åker ju alla samtidigt), men antingen tänkte alla exakt samma sak eller så hade vi ändå dåligt tajming, för SATAN VAD MYCKET FOLK! När vi kom var det mycket men under dagen blev det så mycket att man knappt såg vattnet i bassängerna och köerna till ALLA rutschkanor var minst 30 minuter långa… Vattnet blev ju dessutom snabbt sunkigt av allt folk så det kändes lite sådär… Men visst, barnen badade och älskade det, de gillade de grejor de hann åka och sådär, men det var ganska intensivt att hålla ordning på dem bland allt folk. En av oss tog Filip och honom håller man ju i hela tiden så det var nästan enklast, Oliver simmar ju jättebra så där var jag inte lika orolig, men Lukas simmar ju inte kanon – inte för att det hindrar honom från att slänga sig i överallt dock (alltså han håller sig ju uppe men simmar inte ordentligt, det blir simskola i höst igen). Att dessutom bara lyckas hålla blicken på dem (jag var ju alltså med i och badade nån meter från dem) bland alla människor var inte lätt!

Min bedömning av parken var att nja, det var visserligen kul (och hade varit bättre med mindre folk) men parken var ganska liten och kändes likadan som när min man var där för vad, tjugo – trettio år sedan? Det var INTE värt inträdet på 1500 spänn för 4 betalande, inte när det kostar typ 350 kr med en familjebiljett på tex Skövde badhus, åkattraktionerna var inte attraktiva och badet inte värt pengen. Så, vi lär nog inte återvända just hit känner jag. Jämfört med tex Lalandia så kändes det också väldigt dyrt.

Sover gott i vagnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s