Dilemma

Allteftersom man kommer igång med lite normala rutiner kring att se till att man bokar in tid för träning (som jag sa häromdagen så är ju schemat tämligen tajt nu med allas aktiviteter) och kommer igång med det, så får man ju ändå en liten försmak av hur gott man mår av att röra sig. Det största problemet i MIN vardag är vardagsmotion, på jobbet står jag ju typ still och jobbar vid ett skrivbord eller sitter i möte och hemma blir det som mest kortare promenader – även om man typ aldrig sitter helt still.

Det finns ju en lösning på det här problemet, och det är ju att man cyklar till och från jobbet. Men, det finns även ett stort problem med den lösningen och det är att jag HATAR att cykla?!? Skitsurt, får ont i axlarna och låren krampar, man kommer fram svettig och ofräsch, för att inte tala om när man ska ta sig upp för hela Dunkehallabacken på vägen hem.

Min man tycker jag borde ha en elcykel och visst, det kan väl hjälpa till med backen på hemvägen men det avhjälper ju inte det största hindret – att jag inte vill cykla. Hade det inte varit så otroligt tidsineffektivt så hade jag hellre gått, men det funkar ju liksom inte.

Men, nu ska jag försöka – på de dagar där det inte regnar ska tilläggas, nån måtta får det vara. Jag ska banne mig cykla i träningskläder istället och ta en snabbdusch på jobbet, istället för att försöka cykla så lugnt att man inte blir svettig, så får vi se om det gör att det känns mer ok.

Vi får väl se lite hur det blir med det här – det är ju hur som helst bara en möjlig lösning så länge det inte är halt, för då VÄGRAR jag cykla… Ok, håll tummarna nu och släng gärna hit lite pepp och tips!

art-asphalt-bike-248762.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s