Bloggandets framtid

Har tre gånger de senaste dagarna påbörjat blogginlägg baserat på personliga funderingar om lite gott och blandat, men varje gång har jag bara känt att det blivit jäkligt gnälligt och ointressant, så inget av inläggen har blivit publicerat. Jag tycker rent generellt man ser ganska stor skillnad på innehållet i sociala medier (antar att man räknar bloggen dit även om den blir mer personlig), det blir mindre och mindre personligt och fler ämnen man undviker. Dels för att ämnena känns uttjatade och ointressanta men ibland för att de känns för personliga och ibland för att det är svårt att ge en nyanserad bild av ett kanske lite känsligt ämne.

Men vad innebär detta då? Att bloggandet är dött? Nej det tror jag väl inte rent generellt, tittar man på proffs som tex Underbara Clara, Isabella Löwengrip och Alexandra Nilsson så känns det inte som det minskar, men det har ändrats och blivit mer proffsigt och varierat. Likadant med småbloggar, som min, där man kanske främst bloggar för sin egen skull, de lever ju kvar så länge lusten finns att skriva. Mitt eget behov av att ventilera lite blir ju ibland lidande när man inte hinner träffa kompisar så då brukar det pysa över här – men det är just de inläggen jag kan känna blir ganska ointressanta för någon annan, eller så låter de som man bara fiskar efter komplimanger typ. Nyanserna blir svåra i text, även när man har ett helt blogginlägg på sig! Sen finns det ju dessutom en massa ämnen som jag inte KAN skriva om eftersom det involverar fler personer eller tex mina barn, att JAG väljer att blogga är ju en sak, de flesta omkring mig gör ju det inte och då måste de få vara så privata som de vill.

Sen är det ju en himla trökig tid just nu med, det händer inte så mycket, ute är det grått, trist och regnigt och det är få roliga aktiviteter på schemat – åtminstone att blogga om. För det är ändå så, kanske att bloggen hjälper till att få tummen ur om man tvekar på att hitta på något, det är roligare att blogga när man har lite fina foton och faktiskt har gjort något och då får man en extra anledning till att hitta på något. TÄNK vad mycket roligt jag haft att skriva om om vi skulle flyttat till exempel… Nu blir det mest vardag med höstsjuka barn och regn. Inte superinspirerande… Snart blir det dags för lite jul, då kanske man kan få ihop något nytt julrecept i alla fall.

Men vad tycker ni egentligen, vad ÄR egentligen roligt att läsa om? Vardag? Aktiviteter? Recept (helt klart mina mest besökta sidor, men tiden finns inte så ofta för att göra nya recept)? Eller mina personliga reflektioner? Gillar man inte min blogg så läser man den väl inte antar jag, men det måste ju ändå finnas inlägg som är mer eller mindre intressanta – eller blir det bara skämskudde när man blir för personlig? Så många frågor och så lite svar…

En passande bild för årstiden, och temat ”reflektioner”.

Själv tycker jag om att läsa personliga bloggar och de inlägg jag gillar mest är de som involverar nån aktivitet eller projekt (tex köksrenovering eller resa) eller där någon tänker lite ”högt”. Minst roligt blir väl på ett sätt vardagstexter, samtidigt som jag kan förstå att man vill skriva dem med, inte minst för sin egen skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s