Vårt nya hem!

Allra, allra först måste jag verkligen skriva och tacka för alla grattishälsningar och lyckönskningar, jag hade aldrig trott att så många skulle ge oss det och hjälp vad det värmer! Vi har ju som ni vet letat länge, och nu fick jag verkligen en nytändning och sug på att dela hela resan med er! TACK!

Ok, jag är supertrött efter att ha varit och badat med alla tre pojkarna plus Nala – eller ja, jag badade inte själv men ändå. Men jag KAN inte låta bli att visa er huset, det är så fint!? Det blir lite kortfattat men ändå långt inlägg med alla bilder, gissar jag.

Först lite kortfattad info. Huset är byggt 1989 och har byggts runt någon slags gammalt hus’ murstock och kaminer – det är alltså dessa (fungerande) som kommer dyka upp på bilder i kök och vardagsrum. Det finns ett stort dubbelgarage med ett extra rum som lätt skulle kunna bli en egen lägenhet, ett fint stall (vi ska dock inte ha hästar) och en fantastisk trädgård.

Ok, vi börjar med planlösningen, som är himla najs! Det är ett lite ”udda” rum framför ett sovrum, men för oss som ”bara” behöver sovrum till 3 barn och oss själva så kan vi använda det rummet som kontor och pojkarnas spelrum. I övrigt en kanonbra planlösning!

Hittade planlösningen!
Skit, insåg just att jag inte sparat ner planlösningen och alla bilder är borta från nätet, men ni får tomtkartan istället då… Det är området 1:17 som är vårt!

Ok, vi kliver in i hallen, ljus och luftig – dock inte massor med förvaring så här kanske vi får komplettera med garderober någonstans.

Svänger vi direkt till höger så kommer vi in i vardagsrummet, där det är öppet till nock och ca 40 kvm – gott om plats alltså.

Här ser ni den ena gamla kaminen!

Kliver man däremot till vänster när man kommer in i hallen så kommer man till köket – som är HELT sprillans nytt. De som bodde i huset har ärvt en familjegård och flyttade helt oplanerat dit – mitt i en ny köksinstallation. Köket är alltså knappt använt!

Här ser ni den andra, sparade gamla öppna spisen – också den fungerande. Hur fint att ha den i köket?!?!

Efter köket kommer tvättstuga – enda rummet som är lite väl litet, men två förråd intill går nog att använda till att hänga tvätt.

Tittar man sedan på ”utsidan” av vinkeln på huset så är alla sovrum placerade här. Först kommer barnens, och jag kommer skriva vem av barnen som ska ha vilket för det är redan bestämt av dem 😀

Filips rum
Olivers rum
Lukas rum…
…där spelrummet/kontor är precis utanför.
Samma spelrum, med hallen precis utanför.

Insåg just att jag inte är helt säker på i vilken ordning sovrummen låg i huset, men jag TROR att vårt sovrum kom härnäst.

Väldigt rymligt och precis som vårt nuvarande så har den klädkammare och toalett i direkt anslutning.
Tror detta badrummet är det enda som inte är nyrenoverat i huset.

I hallen ligger med ett badrum förresten, med dusch. Nyrenoverad för inte så längesedan.

Har inte lagt in ALLA bilderna från huset, men jag hoppas ni får lite kläm på det ändå! Visst är det superfint? Behöver typ inte göra ett smack förutom att flytta in!

Till huset är det då ett stort dubbelgarage med:

Och här finns då med ett utrymme med typ köksbänkar och en ho samt ett stort rum som man kan göra lite vad som helst av:

Det är ett tillhörande stall, även om vi inte kommer ha hästar så hoppas jag att det i framtiden kan komma till användning för kanske tex får?

Indraget vatten och el.

Sen finns det en jättefin köksträdgård med – eller typ två stora faktiskt. Den ena ser ni på bilden ovan, med en massa vinbärsbuskar. Den andra ser ut så här:

Hur fint?!?

En fin uteplats med, här skulle man kunna bygga ut ett trädäck någon gång. Fast det är också himla fint som det är…

Så, nu har ni fått se vår gård, och kanske förstår ni varför vi blev så upp över öronen kära i detta hem! 7 oktober är det tänkt att vi ska få tillträde, och jag LÄNGTAR!

Nu måste jag gå och lägga mig, så jag inte halkar efter mer med sömnen…

6 reaktioner på ”Vårt nya hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s