Pollo al Vino Bianco (Kycklinggryta med tomat)

Jag förstår inte hur jag kunnat missa att jag inte haft detta receptet på bloggen? Det är visserligen så enkelt att jag aldrig behöver kolla receptet, men nu hade jag Lukas till hjälp och ville ta fram det till honom – men icke?! Det här är en av de bästa och godaste vardagsrätterna jag vet, köper man bara kyckling så är det andra ingredienser jag alltid har hemma. Den är supergod, både fräsch och värmande, billig och snabb att laga – och HELA familjen älskar den. Ni hör ju… Det här utgår egentligen från ett recept i en gammal ”vår kokbok”, men i den nya varianten jag har finns den inte med. Receptet skiljer sig garanterat från den italienska ”originalrätten”, men går likväl under detta namn hemma. Gör en stor sats – det blir riktigt bra matlådor av den!

Förlåt för riktigt trista matbilder denna gången, hade noll ork och tid och mina ljusboxar låg dessutom nere i garaget…. Ni får tänka er att det ser mer aptitligt ut 😉

Pollo al Vino Bianco, ca 8 portioner

800-1000 g kycklingdelar utan ben – jag köper den varianten som är billigast för dagen
3 gula lökar
4-8 klyftor vitlök
3 dl vitt vin
2 burkar/paket krossad tomat
hönsbuljong
olivolja
salt
vitpeppar
(ev chili)

Till servering:
ris av vilken sort du tycker är godast, jag tycker basmati passar bra här

Dela kycklingen i lagom grytbitar, salta och peppra och bryn runtom i omgångar – jag gör hela rätten direkt i en traktörpanna, det som fastnar i botten kommer koka bort senare. Under tiden klyftar du löken och grovhackar vitlöken. När all kyckling är brynt så lägger du i den och löken och fräser nån minut till. Häll sedan på vitt vin och låt det koka upp – sen tillsätter du krossad tomat. Nu är lagom att sätta på riset. Låt grytan puttra ihop, smaka av med smulad buljongtärning eller lite fond, samt ev chili. Klart att servera lagom till riset är färdigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s