Filip 6 år!

Vår lilla Filip – förstår inte att du är så stor att du ska börja i skolan (förskoleklass) i höst?! Du är ju vår minsting! Samtidigt är du nog mest kapabel av alla tre bröder, du ser inga hinder i något och löser gärna saker själv (även sånt som kanske INTE är helt bra att du hittar egna lösningar på). Du passar på vår gård med hela ditt väsen – att kunna gå runt och ”skrota” hemma är nog det du gillar bäst. Du bygger och sågar och leker och kan sysselsätta dig själv hela dagen om vi är ute – men du är även jättebra på att leka själv inne oftast. Du kan sitta koncentrerad med något och pyssla, bygga eller leka i långa, långa stunder och din fantasi är enorm!

-Vad vill du ha till middag på din födelsedag?
Jag vill ha pannkakor!
Ok, det äter vi ju varje vecka ändå, du vill inte ha typ hamburgare?
-Nä, det sparar jag till jag fyller 7 år!
Lego, verktyg (riktiga såklart), kläder och Gabbys dockskåps-kök blev det i paketen bland annat. Nöjd kille!

Din bästis är lilla A på dagis, hon är ett år yngre än dig men när ni lekt hemma så gråter du hjärtskärande när hon åker hem igen. Du tycker SÅ mycket om henne och ni leker så fint med varandra! Det finns heller ingen som kan säga ”mamma” med så mycket kärlek i rösten som du. Men absolut, du börjar komma in i nästa fas av ditt liv och lite mothugg har vi börjat få ibland när vi inte är överens om när vi tex ska äta och inte – men det hör ju till det med.

Du är så omtyckt på dagis av både personal och barnen och du bjuder gärna in till lek. En av de bästa sakerna du vet är när en i kökspersonalen jobbar och du kan vara med henne i köket och förbereda maten, ni har verkligen något speciellt ni två med.

Lilla Filip som inte är så liten längre, jag älskar dig till månen och tillbaka och tror att du kommer lyckas med vad du än väljer att ta dig för i livet!

3 reaktioner på ”Filip 6 år!

  1. En fin kille!
    Det där med att gå hemma och skrota en hel dag kan jag känna igen i mig själv. Såga, snickra och gå att kolla på gamla prylar i farfars garage och uthus var det jag gjorde i den åldern också, plus Lego. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s