Helgens arbete på gården

Herregud vilken spretig helg det här har varit… Bråk med storbarnen om läxor och skärmtid, barnkalas för minste som ju just fyllt 6 år och idag har det varit en heldag ute på gården. Det sistnämnda har varit det bästa med hela helgen, jag skulle kunna ha det så här varje dag! Helt slut är jag men på ett skönt sätt…

Ute på ena kullen hittade vi lite snödroppar som tittar fram, och en hel del lökväxter av något slag som är på gång.

Det vi har gjort hela dagen är att vi har stängslat in kullen precis bakom vårt hus. Här ska vi, om allt går som det är planerat, ha sommarfår som vi lånar in. Idag har vi fått sätta stolpar – eller det får maken göra för jag orkar inte riktigt spetta så att spettet hamnar i samma hål hela tiden, det är liksom livsfarligt att vara mina fötter när jag spettar… Jag har istället monterat de där små ”skruvarna” som eltråden går igenom, alla trådar och band enligt de höjder vi fått från får-ägaren. Tror vi varit ute närmare 7 timmar, men vi är inte riktigt klara än ändå. Resten av stolparna som ska ner gick inte att slå ner pga att det är tjäle en bit ner i backen än – ovanpå är det däremot ett gosigt lager riktig lervälling…

Det är så roligt med sånt här, man får lära sig hur man stängslar, vad det är som gäller om man ska ha får och så får man liksom greja hela dagen ute. Det har varit ganska skön temperatur även om det inte var så inspirerande väder, och runtomkring har fåglarna kvittrat från alla håll och kanter. Jobbet är precis lagom komplicerat, man sysselsätter huvudet lite men samtidigt tömmer man även hjärnan på allt. Ljuvligt!

Nere i garaget så håller tomaterna på och tar sig, de växer ganska sakta pga jag har det svalt där inne (mellan 8-14 grader växlar det), men de ser ut att bli knubbiga och fina. Har även sått lite gurkfrön i en kruka i vårt köksfönster, ska se om jag också kan få till lite fönstergurka innan det är dags att så i växthuset. Nähej, nu ska vi äta lite och sen tänker jag inte röra ett finger till! Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s