Semester del 2

(här kommer några inlägg direkt som jag skrev ner dem på semestern)

Nu är det måndag kväll, och vi har varit i huset i 2 dagar och en kväll.
Sista dagen hade vi bara en planerad restid på 5,5 h, så det kändes lugnt. Vi passade faktiskt på att åka över St Bernadino passet i Schweiz istället för tunneln, jättevackert med höga berg och branta, slingrande vägar. Det som inte var så bra var att det var en hel del bilköer när vi kom in i Italien, säkert 2-3 h längre tid tog det än vad vi hade räknat med (eller räknat med och räknat med, jag visste ju att det lätt blir köer, men man hoppas ju såklart slippa). Som tur var hade vi lite marginal på vår sida, och kom fram bara 10 minuter senare än vi angett hos Novasol – tämligen reströtta och tjuriga vid det laget.
Huset här i Mougins är jättebra, semesterlägenheten är en del av ett vanligt bostadshus som ligger i ett ”vanligt” bostadsområde, dvs det är inte direkt några turister i omgivningarna, mycket skönt! Huset är fräscht och välskött, och likaså trädgården med tillhörande pool =)
Lukas var lite tveksam till att bada de första två dagarna, men sen släppte det. Minst sagt!
Oliver är mer som ett litet vattendjur och skulle nog kunnat bada precis hela tiden. 
I början av vistelsen var det ca 28 grader i poolen, men när vi åkte var det runt 30 och det var riktigt skönt!
Här är vår lilla altan där vi åt alla måltider, från frukost till middag =)
Det här är från poolen sett, vi har den nedre vänstra delen av huset – i den stora delen bodde ett medelålders par, och till höger där nere bodde deras föräldrar (som iofs bara var där 2 dagar)
Utsikten från huset. Ca 3 km fågelvägen till havet, med bilen tog det ca 10-15 minuter. 
Barnen (och vi) har badat både i går och idag, och igår var vi runt på lite ”rek-tur” runt i krokarna och vi hamnade även en kort sväng i Cannes. Idag har det varit poolbad och handling, och i morgon blir det havet största delen av dagen skulle jag tro. Nu ligger maken och suckar och vill se film, så nu får jag skriva mer en annan dag 🙂

Vi var vid stranden i Cannes flera gånger och badade, men oftast blev det en sväng ner dit på kvällen när det var oerhört behagligt att strosa runt i 28 graders värme. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s