En ny utmaning!

Oj, det var visst lite glest mellan uppdateringarna här! Det har hänt lite i helgen, eller tja, hänt och hänt är väl inte riktigt rätt ord, men jag ska förklara. Kunde först inte bestämma mig för om jag skulle skriva nåt eller inte om det, eftersom det inte alls är säkert att det blir av, men vad sjutton, blir det inget så blir det inget helt enkelt.

Jag tänkte att jag skulle prova att tävla i kickboxingen en gång, jag har funderat på det ett tag, och det känns som om det kunde vara roligt att åtminstone ha försökt en gång. Det kanske inte alls är nåt för mig, eller så tycker jag det är jättekul, i vilket fall så ska jag utmana mig själv och försöka! Den tävlingen jag siktar på heter Rookie Rumble och går i Göteborg i mars, det är en nybörjartävling där du bara får vara med om du tävlat mindre än fem gånger (däremot kan du ha tränat i 14 år, så det är inte så att det är nybörjare som tävlar nödvändigtvis).

Det hela förde ju med sig två saker, dels blev jag supertaggad på att träna mer kickboxing, och dels så måste jag gå ner ca 2 kg. Det senare beror på att jag inte vill hamna i den tyngsta viktklassen (70 kg och uppåt) utan hellre vill hålla mig i 65-70 kg för att inte riskera att stöta på nån som är 10-15 kg tyngre än mig. Och även om jag ligger på ca 69 nu, så vill jag gärna ha ett par kilo till godo, för säkerhets skull.

Så, planen nu är att strypa kolhydraterna ”helt”, dvs hålla mig till LCHF kostråd genom att äta produkter som håller mindre än 5 g kolhydrater per 100 g, men samtidigt hålla nere fettet litegrann – jag ligger för nära min målvikt för att gå ner med ”vanlig” LCHF. När det gäller träningen så ska jag försöka hinna med minst ett teknikpass i veckan förutom mina vanliga två sparringpass, och dessutom försöka komma åt att träna någon form av intervaller för att få upp flåset lite.

Frulle idag – kesoplättar med hallonkvarg! Inte så dumt alls, faktiskt…

Känner mig oväntat pirrig/nervös nu när jag väl bestämt mig, och väldigt laddad!

Som sagt, nu är det ju inte säkert att det blir av, jag måste ha nån som vill och hinner coacha mig, och sen kan det ju bli för få anmälda till tävlingen, jag kan skada mig eller bli sjuk och en massa sånt, men skit samma, nu vet ni mina ambitioner! 😉

4 reaktioner på ”En ny utmaning!

  1. Lycka till! Häftigt om du gör det men blir det inte av så har du ändå fått mycket annan erfarenhet av att prova:) blir inspirerad sng. Kosthållningen för det är det jag tampas med…ha en ho vecka!

    Gilla

  2. Ja kosthållningen är ju värst, det ligger ju så himlans djupt inpräntat att man ”unnar sig” när man äter nåt. Svårt att äta lagom portioner med, det är ju så GOTT att äta! Prova 16:8 kanske kan vara nåt för dig`?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s