Zinfandel-fredag med klassisk bruschetta

Fredagar är visserligen alltid trevliga, men den här blev ändå lite extra trevlig tycker jag. Dels fick jag ett glädjande (dvs inte så dyrt) besked från Vianor angående vår bil – för övrigt en helt makalöst trevlig bilverkstad!!! – och sen när jag redan var på gott humör fick jag visa leg på systemet TROTS att det satt en ung tjej i kassan! Haha, ibland krävs det så lite….

Japp, här hemma blandar vi zinfandel-rosé med lite bubbelvatten, dels blir det mer läskande och dels kan man ju liksom dricka MER av det goda. Däremot går det inte med ett alltför torrt (icke zinfandel) vin, då blir det bara surt. 

Fortsatte med glatt humör att handla mat till fredagsmys, och det blev en skön mix av sallad, fänkålssalami, camembert, gruyere och en klassisk bruschetta, Suveränt gott, och inte blev det sämre av att det fick sällskap av (ett par) glas vin zinfandel rosé blandat med bubbelvatten och med frysta bär som isbitar… Japp, lite sommarkänsla blev det här idag minsann, trots iskalla vindar ute.

Klassisk bruschetta, 8 mackor
4 tomater, hackade i den storleken du vill ha den
1 solovitlök, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
½ hackad basilika (av storleken du köper i vanlig matvaruaffär)
1 pressad lime
vit balsamvinäger
½ tsk flingsalt
svartpeppar

Blanda ihop tomatsalsan och låt den stå till sig lite. Skär upp ett gott surdegsbröd (tex från Rosetten) i skivor, droppa lite olivolja över och gnid med en ituskuren vitlök. Stek eller grilla hastigt så du får en gyllene yta. Precis innan servering lägger du på en rejäl klick tomatsalsa – klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s