Glasstest på EJfarm

I Ica buffé den här gången stod det ju om ett antal finalister i årets glass-sm, varav åtminstone tre är inom rimligt avstånd från Jönköping, så vi tänkte att vi skulle prova oss igenom de tre.

Först ut blev EJfarm mellan Ulricehamn och Mullsjö typ, en bondgård med höns, hundar, marsvin och kossor. Kringliga landsvägar och en restid på ungefär 45 minuter från oss, och det är väl ungefär så långt man är beredd att åka för en glass-utflykt. Men jag måste säga att det var värt det, dels var det ju mysigt att ta en utflykt ut på landet och dels var glassen supergod!

IMG_3942
Vi provade några olika smaker, barnen åt Ahlgrens bilar-glass och saltkola/kak-glass (den tog jag med) och maken tog mandelmassa-glass. Av glassarna var den sistnämnda allra godast, men alla smaker var väldigt goda och tydliga och glassen var helt mjuk och slät, precis som en bra gelato ska vara!

IMG_3945
IMG_3950

Fast, bäst av allt var deras mjukglass på jordgubbssorbet, gjord på bara jordgubbar och sockerlag var den både galet krämig och samtidigt fluffig, inte alls sådär isig som en sorbet kan vara, och det var lätt den bästa sorbet jag ätit…

IMG_3947

Alltså kolla bara….

Kort och gott kan jag verkligen rekommendera en enkel utflykt hit, kolla deras sida på Facebook för öppettider, glassen var suverän!

IMG_3946IMG_3969IMG_3985

4 reaktioner på ”Glasstest på EJfarm

  1. Pingback: Glasstest – Gelato Factory i Gränna | godatankar.com

  2. Pingback: Smultronställen | godatankar.com

  3. Pingback: Tips för sommardagar | godatankar.com

  4. Pingback: Ekehagens forntidsby | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s