Glasstest – Gelato Factory i Gränna

Nummer två av finalisterna i glass-sm vi testar är Gelato Factory. Den här glass-serveringen ligger ju betydligt mer lättillgängligt än förra veckans EJfarm, den är nämligen belägen precis vid torget mitt i Gränna. Här finns det en mängd olika smaker, räknade inte hur många exakt pga bebis, men gissar på dryga tjugo, så alla kan hitta nåt de gillar.

De smakerna Lukas och maken tar är choklad, choklad/hasselnöt och polkagris. Ingen av dem är nån jättehöjdare, godast är polkagris men enligt maken som älskar den smaken saknades små bitar av riktig polkagris i den. Självklart valde jag de bästa smakerna – kokos och vit choklad. Kokos var en riktig sommarsmak och den vita choklad-glassen var jättegod!

IMG_4086

Generellt tyckte jag att glassen motsvarade sån man köper utmed en strand på semestern – vilket är positivt, och mitt enda förbehåll är egentligen att glassen var för hård och kall. Det bästa med gelato är enligt mig just att den INTE är så kall att tungan domnar bort, även om den då smälter lite snabbare.

Själva serveringen hade en fin innergård som bara kunnat förbättras av lite fler och roligare möbler, det var medelhavskänsla där annars vilket kändes väldigt passande i den gassande solen.

IMG_4098

Filip fick ligga och sprattla en stund i skuggan på innergården, han ger 5 solar i betyg 🙂

Generellt ett väldigt trevligt ställe där jag kommer köpa glass fler gånger, men dels slog det inte den italienska glassen här i Jönköping som jag glömt namnet på och dels var den lite för kall och kompakt vilket gjorde att den liknade gräddglass mer. Så än så länge leder EJfarm stort med sina tydliga smaker och underbara konsistens!

IMG_4083Nästa tripp blir till Nässjö….

En reaktion på ”Glasstest – Gelato Factory i Gränna

  1. Pingback: Sommarhelg i Gränna | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s