Pepparkakshus

I går när jag var och handlade mat på CityGross så fick jag ett infall och plockade ner varsitt pepparkakshus till de stora pojkarna. Ni vet, såg någon sådär mysig och julig kväll framför mig där de dekorerade fint, efter vi ätit tomtegröt och julskinka. Och VET NI VAD?! Det HÄNDE faktiskt!!! Maken såg efter Filip och jag och pojkarna dekorerade pepparkakshus, eller jag klistrade ihop dem och barnen pyntade. Det är banne mig en gång på miljonen det blir sådär mysigt som man tänker sig, så jädrans vad jag tänker gotta mig i att det blev det nu!

Varde bildbomb!

IMG_6010IMG_6006IMG_6002IMG_5996IMG_5992

IMG_6021

Oliver gjorde sitt hus helt själv.

IMG_6020

Lukas gjorde allt utom kristyren på kanterna (som jag tjatade mig till, fasen det är ju skitkul att spritsa saker). 

6 reaktioner på ”Pepparkakshus

  1. Snyggt jobbat! Mina minnen av pepparkakshusen vi byggde när barnen var yngre är inte lika fab. Kladd och klet och godis överallt. Ser att du använder limpistol. Smart. Själv brukade jag köra med smällt socker = brännskador och stresspåslag (haha).
    Grattis till en trevlig stund och fint pepparkakshus!

    Gillad av 1 person

  2. Tips till nästa år: krossa färgade karameller (typ halstabletter funkar). Lägg hussidorna med fönster på en plåt med bakplåtspapper, fyll fönstren med krosset och in i ugnen i nån minut tills krosset smält. Tada – färgade glasfönster! Blir superfint om man tänder ett ljus inne i huset sen. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s