#11 Saffransbiscotti

Biscotti är enligt mig underskattat, precis lagom söta och fantastiskt goda till kaffet. Nu tål ju jag inte alla nötter, men mandel går ganska bra om den är tillagad i ugn, jag ser bara till att den inte är i allt för stora bitar men det gör ni ju som ni vill. 

Saffransbiscotti

1 stort ägg
0,75 dl socker
125 g smör
3,5 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 påse saffran, som fått dra i 1 tsk alkohol (jag tog vodka), helst nån timme minst
1 nypa salt
1 dl grovhackade nötter, tex mandel, hasselnötter eller pistagenötter

Vispa ägg och socker poröst, och rör sedan ihop med alla övriga ingredienser (smidigt med degkrokar på vispen eller i en kitchen aid). Smeten blev ganska kletig, men använd lite mjöl för att forma två långa ”korvar” på en plåt. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter, ta sedan ut och skär meddetsamma i lagom stora biscottis.

Bred ut biscottisarna, gärna på ett galler, och ställ sedan in dem i ugnen på 75 grader tills de är torra, tar ca 40-50 minuter. Försök sedan hålla dig tills de svalnat…. Vansinnigt goda, speciellt runt jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s