#15 Julsangria

Sangria är ju egentligen något man främst förknippar med sommaren, men faktum är att en fruktig sangria med smak av clementiner, apelsiner och granatäpple även passar bra till julbordet. Inte så söt, lagom stark och väldigt törstsläckande!

IMG_6040

Julsangria, 1 kanna (ca 4 personer)

4 msk Grand Marnier
3-5 dl granatäpplejuice eller tranbärsjuice (inte grenadine!)
1 flaska rött vin
5 clementiner
2 sharonfrukter eller liknande
ev. granatäpplekärnor
massor med is

Kyl rödvinet. Blanda Grand Marnier med din juice – ta den mindre mängden till att börja med, beroende på vilken sort du köper är de olika söta. Häll i rödvinet. Skala och skär clementinerna rakt över, samt sharonfrukten. Tillsätt frukten och låt stå kallt till dina gäster kommer. Innan servering häller du i ordentligt med is!

IMG_6042IMG_6035

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s