Jullovsavslutning i Örebro

Det var ju inte helt säkert att helgen skulle blivit av med tanke på att jag, Filip och Oliver blev krassliga i veckan, men Filips feber gav med sig och vi andra kände oss ändå rätt ok, så i fredags åkte vi mot Örebro. Bilresan funkade faktiskt rätt bra, trots att det inte är jättepopulärt, men vi lånade Olivers I-pad och körde babblarna de stunder det inte gick med något annat. Sova gör man ju bara om man absolut måste tydligen, och inte längre än en halvtimme typ…

Vi tog in på Scandic Grand i Örebro – kan varmt rekommendera det för maten där var helt suverän och frukostbuffén var perfekt, där fanns både pannkakor, croissanter och så kunde man göra egna belgiska våfflor. Sjukt gott! Vi käkade på hotellet både fredag och lördag, enkelt med barnen (speciellt Filip) och vi var osugna på att ge oss ut i ett mörkt och kallt Örebro för att leta alternativ. Maten var verkligen toppen och vi hade det himla bra!

IMG_6303

Pojkarna var nöjda över våningssäng, så länge man fick byta vem som sov uppe såklart….

IMG_6360
IMG_6338
IMG_6357
Insåg när jag tittade igenom alla bilder att alla utom Filip ser sjukt trötta ut på alla bilder. Helt värdelöst så här i januari när man ÄR trött och dessutom så blek att ögonhålorna ser typ svarta ut…

På fredagen blev det ju bad i Lost City Gustavsvik – hela anledningen till besöket – och vi blev inte besvikna. Först när vi kom in såg det inte så imponerande ut, men när vi hittat alla rutschkanor så var vi grymt imponerade över mängden ändå. Hyfsat varmt, som i Skövde ungefär, även om stackars Lukas frös som en hund som vanligt. Vi åkte alla rutschkanor som fanns, en av oss stannade med Filip i babypoolen eller satt med honom i knäet när han skulle sova – vi kunde nog haft med oss sulkyn in såg vi i efterhand, men jag trodde inte man fick det så då fick det gå ändå. Lagom obekvämt att sitta i en fast ställning i typ en timme, men men… Filip tyckte det var himla trevligt att bada och de stora barnen var helt galna och sprang från kana till kana. Vi var där inne i 6½ timme plus duschtid, men ingen av oss hade tråkigt under den tiden – bra betyg tycker jag! Det enda som var kasst var förresten just duscharna, inget tryck och väldigt växlande temperaturer, inte så smidigt när man ska duscha av en liten hal bebis…

Efter en jättefrulle till på morgonen idag så åkte vi hem igen. Det blev en jättelyckad weekend om än inte vidare billig, men vi hade det så bra och åt dessutom en massa god mat så vi känner oss alla mer än nöjda! Så himla coolt ändå att man kan börja göra mer saker med Filip nu, det är så roligt tycker hela familjen 🙂

IMG_6318

På fredagen var det lugnt och skönt i restaurangen, så Filip kunde kräla runt lite utan att störa. Även lördagsmorgonen var lugn, men absolut inte söndag morgon – då fick vi inte ens bord till frukosten. 

IMG_6322

Vi kör imse vimse spindel, för hur go han än är så blir man tydligen lite uttråkad efter en stund. 

Måste bara avsluta med en lite cool bild från spjälsängen.

IMG_6330

4 reaktioner på ”Jullovsavslutning i Örebro

  1. Vi var på Gustavsvik för nåt år sedan och tyckte också det var bra! Ingen av våra simmar än så det var perfekt att kunna sätta på dem varsin flytväst där inne. Säkert mest skenbar trygghet, men det kändes bättre i alla fall. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s