Riskanalys

Ja nu är det Nyhetsmorgon som är inspirationskällan för dagens inlägg igen, men just nu pratar relationsakuten om semestrar och förväntningar på sommar och semester. Himla intressant, för precis som de säger så är nog ett väldigt vanligt problem just att man har olika förväntningar. Jag känner själv att man lätt bara kör på och inte ens reflekterar över att man har specifika förväntningar, så jag började fundera lite på vad jag själv vill ha ut av en sommar och en semester, en riskanalys inför det som kommer så att säga 😉

Umgänge – jag vill umgås med de jag tycker om (massor med familjen men även vänner), men här vill jag ha ett närvarande umgänge, jag vill kunna sitta och prata med barnen och maken utan en massa annat som lockar (tex spel för barnen). Bäst när vi pratar allihop runt något som alla är engagerade i!

IMG_2061.JPG

Upplevelser – även här handlar det om att uppleva saker TILLSAMMANS med familjen, från bilresan som kanske inte låter så sexig till att vi är på stranden eller i en nöjespark. Att vara närvarande här med och uppleva precis det som händer! Risk här är att vara alltför fokuserad på det som KOMMER, där är tex barnen olika och en av dem är aldrig nöjd i nuet utan tänker alltid på sånt som kommer, vilket kan irritera mig eftersom det aldrig känns som alla är nöjda då.

IMG_1400

Älskar sånt här, när vi upplevde hela Plitvice-parken tillsammans. Underbart och ett fantastiskt minne!

Vädret – ok, jag erkänner, jag vill verkligen ha sol och värme på sommaren/semestern, det är EN av anledningarna till varför vi åker iväg. Är det riktigt skitväder en hel semester då måste jag erkänna att jag blir riktigt besviken och sur/ledsen, ett par dagar kan man ju hantera men inte en hel semester. Mest jag som bryr mig dock, så jag får nog tänka mig för så jag inte smittar ner de andra i så fall.

IMG_1854

Svårt att inte må bra (eller i alla fall bättre) i fantastiskt väder

Aktiviteter – jag vill gärna GÖRA något på semestern (se upplevelser), men jag har ändå absolut inga höga krav på det som ska göras. Att åka till stranden en dag räcker gott, eller träffa kompisar och fika, men jag vill ändå uppleva något varje dag och även de små sakerna räknas stort här! Här har nog jag och maken störst klyfta – han är supernöjd med att bara vara hemma och göra inget vilket jag kan bli stressad över. En lösning är att åka iväg själv och göra saker ibland!

IMG_2105

Ser inte att just kanotpaddling är görbart med 1-åring, men kanske själv med de stora barnen?

Sen finns det ju en punkt som innehåller både umgänge, aktiviteter och upplevelser och det är ju såklart MAT!!! Skulle säga att det här är lite mer än halva anledningen till att vi åker på semester 😉

IMG_1566

…och öl. 

Lite mer konkreta saker jag hoppas på:

  • Semester (ja den vet vi ju blir av om inget väldigt allvarligt händer)
  • Lite vandring/grillning
  • Kanske Skara Sommarland
  • Borås djurpark
  • Strandhäng
  • Glassätande

Så, vad tror du, är du och din familj synkade i era förväntningar? Vad blir den största utmaningen i sommar?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s