Dygnsrytm och utvärdering av matkassen

Ja den här dagen blev inte riktigt som jag planerat den. Först och främst vaknade en viss liten herre redan 05:30, vilket ihop med att han sovit riktigt dåligt i nästan två veckor nu resulterade i extremt trötta föräldrar – och barn skulle det visa sig. Strax efter 10 satte jag mig med Filip i bilen och styrde mot IKEA för inhandling av lite småsaker, men när vi kom fram 15 minuter senare så tvärsov han – bara att vända och lägga honom hemma. Det i sin tur innebar ju att han vaknade nu, vid halv ett, mitt i mitt blogginlägg 😉 istället för att sova 12-14 som han ska.

Jag kan gärna slumra på soffan en stund, men inte så tidigt som vid 11, däremot framåt 14-tiden är jag så trött att jag inte kan ha ögonen öppna, men då är alla tre barnen hemma, så lycka till med det…

I vilket fall, det jag HADE tänkt skriva om var vår Flexitarian-matkasse från Citygross. Nu är vi inne på vecka två och har väl hunnit reflektera lite åtminstone:

+ Skönt att inte behöva hitta på vardagsmat
+ Skönt att det (mesta) man behöver till maten finns hemma i och med matkassen
+ Bra variation på råvaror, det är ris/pasta/potatis omväxlat och kyckling/fisk/kött/vegetariskt likadant.

– Ganska tidskrävande recept en del av dem, inga problem när en är hemma föräldraledig, men en vardag när alla är hungriga och kommer hem sent? Jag vet inte…
– På två veckor har TRE recept innehållit Curry. Inte god currypasta utan sån där tråkig på burk. Jag bojkottade och valde egna kryddor, det funkar ju absolut, men kan man inte ha lite mer fantasi än att bara välja curry?
– En del saker samlas på hög här hemma, som tex ägg i och med att vi har höns. I vanliga fall skulle jag gjort pannkakor en dag, eller tagit vara på andra råvaror som håller på att gå ut, men det finns liksom inte tid för det.

Färgstark mat! Det är bra storlek på portionerna tycker jag (som är ganska hungrig av mig). Däremot skulle det här bara vara rå rödkål till, vilket jag tyckte kändes rätt trist att äta, så jag picklade min. 

Sen har jag en punkt som är både plus och minus. Gillar man att laga mat kan jag på ett sätt tycka att recepten är lite platta och konstiga. Fast å andra sidan kan man ju kanske lätt justera dem själv? Är man inte så bra på att laga mat går det ju bara att följa receptet förstås, såvida man är ok med resultatet.

Slutligen? Jag är kluven. Vi har en matkasse beställd till nästa vecka, men nu funderar jag nog mest på att kanske ta typ varannan vecka istället? Hur gör ni? Och vilken matkasse tycker du är bäst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s