Upp och ner

Ja det fortsätter att gå upp och ner här, kan man väl säga. 

Men i vilket fall, nu till helgen ska vi fira Oliver som fyller 12 på måndag! Då blir det lite paket och såklart den numer årliga traditionen att gå på Rosegarden och äta buffé med hela familjen. De två sakerna som lockar mest för barnen är:

  1. Sushibuffén
  2. Glassbuffén

Mina barn kan äta säkert 20 bitar sushi vardera, vilket blir sjukt dyrt om man tar det som hämtmat någon gång, så när de nu får äta hur mycket de vill brukar det mumsas under stor glädje! 

För övrigt ska jag testa på lite crossfit i helgen, en kompis ordnar ett ”prova på”-pass på lördagen, kan vara bra innan det blir buffé dessutom… O.o

Om jag orkar ska jag försöka baka något gott på söndagen, då är barnen hos mormor, jag har kikat på tex Saffransrutor eller Saffransgrottor. Ja ni fattar temat här… Funderar på att ta lite ledigt i december för att kunna julstöka med barnen med, i år vill jag göra mormors gammaldags pepparkakor (och baka pepparkakshus!) och jag vill prova att göra egen marsipan enligt chokladverkstans busenkla recept (se nedan) . 

Som ni förstår så har inte mitt sug efter lite julmys minskat utan snarare ökat – i år känns det viktigare än någonsin att ge barnen så mycket julkänsla som möjligt (obs, det här innebär i min värld att vi bakar och gör julgodis ihop, jag köper inga kalendrar eller småpaket till advent, var och en får ju sikta in sig på det som är viktigast för just DIG). Vill du också bli lite julinspirerad så kan du lyssna på en Underbar Podd med Clara och Erika!

En bild från förra julen, hoppas på snö i år med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s