Minisemester i Göteborg

Torsdag till lördag har vi varit iväg på ”minisemester” i Göteborg – det har varit både otroligt välbehövligt men även mer lyckat än jag vågade hoppas på!

Vi började med att träffa bror och familj vid lilla Delsjön där vi gick en liten bit utmed sjön och sen satte och och fikade och tjötade. Vi stannade här i nästan 5 timmar, tills åskan som hela tiden mullrat i bakgrunden började låta lite oroväckande nära, och vi satte oss sen i bilarna lagom till de första dropparna föll. Men innan dess var vädret kanonskönt och det räckte med jeans och t-shirt, oerhört efterlängtat Så kul att få träffa lilla E och se hur mycket hon vuxit, och så klart både bror och svägerska och få prata i hyfsad lugn och ro en bra stund. Nala testade att bada – åtminstone halva sig – och konstaterade att det var ju skitkul, så det blir nog en del sånt framöver tänker jag.

Pastasallad, fika och kaffe, allt man behöver på en dag när man har gott sällskap!
Lilla E! Ja, jag har bättre bilder, men är man inte ett fan av sociala medier så ska inte JAG lägga ut mer bilder här, såklart.
Väldigt vackert runt sjön, även om jag aldrig riktigt fick nåt tillfälle att fota ordentligt.
Ingen badkruka i alla fall!

Efter den utflykten åkte vi till hotellet – vi bodde på Kviberg Park hotell i en svit (inte för att lyxa till det utan för att vi är 5 plus en hund), och där var det nytt, fräscht och gott om plats för oss alla. Vi käkade gott i restaurangen, ett orosmoment för min del på förhand eftersom jag inte hade en aning om hur det skulle funka med nyaste familjemedlemmen, men det gick superbra och hon satt fint vid vårt bord hela tiden. Nåt enstaka skall när nån gick förbi för nära, men i övrigt skötte hon sig kanon verkligen, och likadant alla barnen. Det var gott och så lyxigt att få äta ute, utan problem.

Den här lille gör sig ju hemmastadd vart han än är
Är glad att vi får med tonåring, åtminstone ett par år till tänker jag
Så sjukt vad de växer, ungarna, det blir så tydligt när man fotar dem!

På fredagen var vi i slottskogen och Plikta parklek heeeela dagen. Återigen kanonväder och supervarmt, så vi mest gick runt med barnen, åt glass (inte mindre än två gånger, är man på semester så är man) och lekte överallt vi hittade roliga saker. Vi tittade på djuren såklart, och förundrade oss över alla makalöst söta ekorrar bland annat.

Kanonväder och så fint i slottskogen och omgivningarna.
Ser så evinnerligt trött, gammal och blek ut på alla bilder, behöver sol, semester och ett bra filter tror jag.
Korvpaus
Såååå göööölligt!
Trevligt att få hinna hänga lite med maken med, även om det alltid går i 180 runtomkring.

Det bästa med den här lilla minisemestern? Flera saker faktiskt:

  • Vädret! Sån tur hade vi, och det var verkligen kanon med värmen!
  • Att alla barnen verkligen uppskattade allt, att vi var iväg, det fina hotellet, äta ute och allt annat vi gjorde. Inget gnäll, vilket är HELT avgörande för min del
  • Det funkade så himla bra med Nala?! Vet inte vad jag tänkt, men var lite beredd på att det skulle vara kaosigt, men det var hur lugnt som helst. Också väldigt bra träning för henne, med massa folk, barn och hundar runtomkring. Hon var bra trött i lördags sen!
  • Nästan noll stress när vi var iväg! (sen fick jag VÄRLDENS stresspåslag så fort vi klev innanför dörren hemma, men det tar vi en annan gång).

Nej inte helt PK att ta en minisemester i Covid-tider, men vi har varit ute hela tiden förutom på hotellet och där var det INTE fullt med folk. Så helt ok ändå tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s