En stund för bara mig

Så blev det tredje advent, och jag är fortfarande sjuk. Himla segt, även om jag känner mig piggare än förra helgen så hänger både hosta, snuva och halsont kvar och jag får flås som om jag sprungit en kilometer om jag går till brevlådan. Vaknade dessutom med en dunkande huvudvärk idag, som nog består av lika delar covid (antar det är det jag har), brist på träning och den goda Grauburgundern vi drack till maten i går. Äldsta sonen anslöt sig till sjuk-skaran i går med, så nu är vi tre av fem som är sjuka.

Vi orkade i alla fall dekorera pepparkakshus – jag har lärt mig att en lagom nivå för oss är att köpa färdiga delar, sen bara sätta ihop och dekorera. Köper numer alltid ett var till barnen och så ett eget till mig, det är ju superkul att spritsa och det blir lugnast om alla får varsitt. Det här är nog den julaktiviteten som ALLA barnen tycker är roligast och är mest engagerade i, i övrigt så är engagemanget från övriga tämligen lågt när det kommer till julsaker. Men men, jag njuter i alla fall av den här stunden, fina hus blev det också!

I övrigt så har min sjukperiod resulterar i att rutin som i normala fall inträffar på jullovet har smygstartat redan nu. Det innebär att jag går upp tidigt, antingen pga minsta som vaknat eller pga inte kan somna om med hosta/snuva/huvudvärk. Jag får dricka kaffe i lugn och ro i köket med en bok, och sen till det riktigt lyxiga – en stund fram till det är rimlig tid att göra nåt annat (typ 09 eller så) så kan jag sätta mig och spela tv-spel. Dagtid har jag inte ro, och kvällarna är de flesta spel redan upptagna, så det känns så mysigt att hinna sitta en stund på morgonen, medan det ännu är mörkt ute. Efter det är det lagom tid att gå ner och byta hönornas is mot ljummet vatten och att förbereda ”gröt” till grisarna. Det går åt en del mat extra till alla nu för att hålla värmen, och nu är malen så frusen att inte grisarna kan böka heller. Ifall nån undrar så kan jag tala om att det inte är ekonomiskt lönsamt med typ några djur, ens om man får ägg eller potentiellt kött av dem…. Men det är ju inte den stora anledningen till att ha djur heller.

3 reaktioner på ”En stund för bara mig

  1. Pingback: …hur det slutade! | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s