Mat på julafton

Ja alltså, ni får dras med mig på dagtid här på bloggen. Jag är fortfarande sjuk, men har i alla fall inte ont i hela kroppen längre. Gissar på Covid, lite tungt att andas och rethosta utöver övrigt. Jag spenderar dagarna i soffan mestadels, skriver lite på vår projektansökan pga deadline som inte tar hänsyn till att man är sjuk, och tar några enstaka utflykter ut för att ge grisar, hönor och småfåglar mat i kylan. Grisarna får en varm ”gröt” av spannmål nu, för att få upp värmen lite de med.

Jag har i alla fall börjat planera julafton lite, om alla är friska och inget händer så ska vi ju fira med min bror och familj – ser SÅ mycket fram emot det (inser att jag kommer bli grymt besviken om det ställs in pga nån är sjuk vilket är en absolut överhängande risk). Min svägerska är vegetarian så behöver hitta bra alternativ och/eller saker som alla gillar. Vi kommer INTE köra klassiskt julbord, det blir aldrig så bra tycker jag eftersom många saker bara äts av ENB person och då blir det en jävla massa jobb utan nån bra mat för alla ändå. Istället siktar jag på en ”vanlig varmrätt” till middag och så strösslar vi julkänslan över alla andra små saker under dagen.

Varm äppelmust med kanel, så himla enkelt och i mitt tycke mycket godare än glögg!

Frukost:
Tomtegröt och julskinkemacka (med dopp, för den som vill <- jag)

Fika:
Lussekatter (om bror min orkar ta med, har inte lust att baka egna i år), varm äpplejuiceglögg på våra egna äpplen och vårt hembakade fika (dubbla mandelkakor, arrakskaka och Pepparkaksbollar), utomhus om det inte är skitväder.

Mat:
Ljummen kålsallad, Varmrökt lax, tjocka revben, och en favoritpotatisrätt med potatis, zucchini, tomat och en massa vitlök. (Ska se om jag hittar recept till denna)

Eftermiddag:
Ris a la Malta med saftsås! Det bästa alla vet här i familjen…

Kväll:
Ostbricka, chips med rom-dipp, julgodis

Pepparkaksbollar – när du till slut insett att degen ändå är godast och det är rätt jobbigt att baka pepparkakor

Jag tror nog att vi ska lyckas hålla oss mätta den här julaftonen med (utan att stå med en massa rätter som ingen egentligen gillar). Däremot finns det mängder av julrätter som jag hellre äter, och uppskattar på ett bättre sätt, som frukost på jullovet. Köttbullemacka med rödbetssallad, ägg och sill osv… På julbordet försvinner liksom allt i mängden av allt annat?

En reaktion på ”Mat på julafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s