Veckans mat

Det var ändå ett antal av er som var sugna på att höra veckans mat, så jag tänker jag provar att lägga ut vår meny för veckan. Som jag sagt innan så vill vi ju helst inte åka härifrån i onödan, så vi samlar numer HELA veckans inköp till ett enda tillfälle, till skillnad från att vi tidigare i princip har handlat dag för dag. Nu försöker vi oftast också göra så vi har lite portioner att ta med till jobbet, jag och maken, i den mån det funkar/räcker. Tänker göra det här enkelt så det blir bara rätterna med recept där jag har, antal och shoppinglistor får ni hitta på själva 🙂 Försöker se till att det inte blir kött alltför ofta och åtminstone en fiskrätt i veckan.

  • Lördag – dillkött med kokt potatis pga så jävla gott
  • Söndag – Rotmos och fläsklägg, händer att jag blir SÅ sugen på detta och i veckan åt en kollega det, så nu måste jag göra egen!
  • Måndag – kräftostsoppa. Försöker undvika soppa på torsdagar då barnen oftast får soppa i skolan/på dagis, men det är himla bra lunchmat att ta med dagen efter till jobbet.
  • Tisdag – Palak paneer med grillost, fast i vanlig stekpanna och inte på muurikka.
  • Onsdag – köttbullar och stuvade makaroner. Köper färdiga kycklingköttbullar pga barnen tycker de är godare och smidigt, och gör ”fuskstuvade” fullkornsmakaroner.
  • Torsdag – färdiga, frysta potatisbullar och till det blir det stekfläsk. Enkelt, snabbt och gott.
  • Fredag – håller den här öppen, ibland måste vi skjuta på någon rätt i veckan eller så blir det kanske köpepizza om vi inte orkar/vill/hinner laga mat.
MYCKET ättika ska det vara i såsen till dillkött, så där så den nästan drar lite bak på tungan… Mmmm…

Sådär, det var inte mer komplicerat än så. Det är en blandning av halvfabrikat och hemlagat, lite beroende på hur våra dagar ser ut i övrigt och vem som är i väg på aktiviteter (= oftast träning). Hoppas ni hittar nån favorit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s