#22 Mango Bellini

I går kväll gjorde jag något jag brukar ha tid och ork till att göra ungefär en gång om året – jag tog ett bad. Det är sällan jag känner att jag har den tiden annars, men ungefär runt jul brukar det ändå bli tillfälle. Inte för att det känns lyxigt på riktigt samma sätt som förr, nu var bakgrundsljudet en gnällig bebis och två tjötande ungar, och det sista badsaltet hade gått åt till barnens bad så det blev någon doftlös babyolja bara. MEN, jag fick med mig ett glas Mango Bellini och jag fick en stund typ för mig själv. 

IMG_6145

Bellini är ju något som traditionellt ingår i en riktigt lyxig brunch, helst New York-style. Det händer ju dock inte särskilt ofta i mitt liv, så jag tycker att den passade utmärkt till mitt bad, eller varför inte istället för en sur ”champagne” på nyårsafton? Sen kan man ju göra som maken och skratta gott åt att jag blandar alkohol och barnmat, men man ska ju förenkla sitt liv, inte tvärtom. Därmed menar jag inte att man ska dricka en massa alkohol framför barnen, men det är en helt annan diskussion som jag inte tänker ge mig in på. De lägger sig ju förhoppningsvis någon liten stund före dig åtminstone.

IMG_6150
IMG_6152

Mango Bellini – 4 glas

2 påsar Mangopuré från Nestlé ELLER 1 paket fryst mango
1 flaska prosecco eller annat bubbel efter smak

Antingen mixar du halvfryst mango till en puré eller så tar du genvägen och använder barnmatsvarianten (ta då just den här i påse, den är vansinnigt god). Fördela purén i glasen och fyll på med bubbel – rör om försiktigt så det blandas. Det här är ju knappt ett recept, utan mer som ett tips egentligen, men så kan det bli ibland.

IMG_6147IMG_6151

4 reaktioner på ”#22 Mango Bellini

  1. Pingback: Lättad! | godatankar.com

Lämna en kommentar