Grillning/vandring vid Taberg

Hurra, i dag kom vi faktiskt ut på en tur i skogen hela familjen! Med tanke på omständigheterna (Filip) så blev väl själva vandringen och skogsdelen ganska kort, men ändå, vi var ute i två timmar och det funkade helt ok! Han blev mest frustrerad för att han inte fick/kunde pilla på saker eftersom han var tvungen att ha vantar, ändå blev hans stackars små händer himla kalla… Slutsats på det är att det gärna får bli några plusgrader när man är ute med honom nästa gång!

taberg

Vi testade Taberg idag, nu kommer jag inte ihåg vem det var, tipsade om att det fanns en bra grillplats precis vid gruvan (där jag för övrigt aldrig varit, jag har bara varit på Tabergs topp), så den tog vi sikte på i dag. Vi ställde oss ungefär vid Hotell Taberg, som på bilden nedan, och gick till grillplatsen precis vid gruvan. Det hade absolut funkat att ta vagnen den biten med om man hade velat. Grillplatsen var under tak och det fanns (sur) ved, men det blev liksom ett litet blåshål med så det blev snålkallt efter ett tag.

IMG_6464IMG_6465IMG_6467

IMG_6463

Det bästa med att vara ute är att pojkarna alltid hittar på nån rolig lek ute i skogen och klättrar och klänger för fulla muggar!

IMG_6469

IMG_6483

Mumsar väldigt nöjt på en bit korv!

IMG_6475

Svårt att gå i stor overall och med skor!

Efter korv- och marschmallowgrillning så gick vi andra vägen runt, tillbaka mot bilen. Vi ville nämligen kolla läget på grillplats nr 2 – måste nog erkänna att den låg absolut mysigare och mer för sig själv i skogen, men dit gick det ABSOLUT inte att ta barnvagn så det var tur vi hade vandringsryggsäcken med oss. Brant uppåt på stigar och sedan nedåt i en brant stentrappa, inga problem för de stora barnen men med en liten får man nog bara vara beredd på det.

IMG_6472

Haha, han ser alltid så blasé ut i selen, men han trivs verkligen jättebra i den. 

IMG_6491

IMG_6492

Det var BRANT uppåt! Fullt påpälsade var vi allihop, men det gick åt när man är still och grillar en stund. 

Vi kommer återvända till grillplatsen vi inte använde oss av idag någon gång i framtiden, när det blir lite varmare så lilla herrn kan tänka sig att underhålla sig med att undersöka sånt som finns i naturen (och äta det antar jag, med tanke på hans enorma lust att tugga på ALLT).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s