Tre pojkar

När vi väntade Filip (som vi då inte visste var just en Filip) så tänkte jag att det hade varit himla kul att se hur en tjej skulle bli, men faktum är att i samma stund som han föddes så blev jag så himla glad att han var en kille ändå. Fråga mig inte varför, kanske är det någon form av naturlig instinkt eller så, men nu känner jag inte alls något sug efter att skaffa fler barn ”för att få en tjej” med. Vi har tre pojkar och de två stora barnen är så olika varandra som man kan vara tror jag. Filip har absolut en egen personlighet, men exakt hurdan han blir är ändå svårt att säga så här tidigt. Han är i vilket fall en väldigt nöjd kille som ofta är glad, så det är ju en bra grundförutsättning!

Nu när han fyllde 1 var vi på JP och fotade, som vi gjort med de andra barnen, och nu när jag fått hem kortet ställde jag upp dem på rad bredvid varandra – alla barnens 1-års foton:

IMG_6808

Ser ni vem som är vem? Skriver ut det längst ner i inlägget*.

Vi har sagt att vi tar en bild på dem var upp till de är 10 år och sätter upp på deras rum, just för att det är så kul att kunna se och jämföra. Det kändes himla stort att Filip är så stor nu att han fått en egen bild!

På ett sätt kan jag känna att det är extra viktigt att vi har det jämställt här hemma när vi har pojkar, de måste se att mamma och pappa kan göra, och gör, samma saker i ett hem. Sen blir det ju lite skillnader utifrån vad man är intresserad av – jag gillar ju att laga mat så det blir ofta jag på helgerna som gör det, men när pappa är hemma med dem så lagar han såklart mat, som exempel. Just det att vi är hemma båda två känns viktigt med, att de ser att man delar lika på föräldraansvaret. Kommer det små kommentarer någon gång att något är ”tjejigt” så försöker vi bryta ner det och få dem att se att det inte är ”tjejigt” att tex dansa, eller vad det nu kan handla om. Vi gör så gott vi kan i alla fall, även om det garanterat blir en massa saker man missar själv.

Nåväl, nu sover i alla fall Filip så jag ska passa på att göra lite lunch till mig själv. Ha en bra dag!

*Det är Oliver (nu 11), Lukas (nu 7,5) och Filip (1), inte så svårt att se kanske. Tycker Filip blir lite av en blandning av de andra två?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s