Blogga +15 minuter

Det sägs att det ska vara bra att försöka varva ner lite på jobbet inför att man går på semester….

Ha. Ha. Ha.

Men men, i dag är det min sista dag på jobbet innan jag går på semester och det känns fantastiskt skönt! Nu kan jag liksom inte göra mer än att försöka avsluta det som går att avsluta och få iväg det sista, det är inte rätt dag att påbörja nya stora grejor. Jag tycker faktiskt att jag [oftast] är bra på att inte ta med jobbet hem i huvudet, men när det blir väldigt stressigt påverkar det ändå hemmalivet, om inte annat så i form av att man är stressad och inte har något tålamod.

Hemma är Oliver på bättringsvägen efter en sväng med halsont och feber, i dag var Filip lite varm och gnällig men jag hoppas att det inte utvecklar sig fullt ut. Alla andra verkar ha klarat sig, trots att både jag och maken känt att vi har hållit på att bli sjuka – men det blir lätt så när man är väldigt trött med? Att man känner sig sjuk, menar jag. Nätterna har varit lite sämre än vanligt, antingen är det nåt på G med Filip eller så är det väl växtvärk, tandsprickning eller så har han börjat drömma mer, vem vet… (<–uppdatering, han har numer feber och är officiellt sjuk. Skit också. )

När det gäller barnen nu på sommarlovet så har vi bestämt oss för att testa en ny grej, både för att göra så de inte bara går hemma och suckar otåligt över att de [bara] vill spela och för att undvika en massa onödigt bråk – nu kommer de att få tjäna ihop sin speltid genom diverse olika aktiviteter. En del är att hjälpa till med saker hemma och en del handlar bara om att aktivera sig själv och tex leka med kompisar, det är ganska enkelt att samla ihop tid som då gäller till dagen efter – dock max 2 timmar/dag. Hade en lång inre diskussion med mig själv om huruvida jag skulle skriva om det här eller inte, pga dåliga erfarenheter av att ”folk” dömer ens föräldraskap, men jag tänkte att kanske tycker nån mer att det kan vara en bra eller rolig idé. Nu har vi bara testat i 2 dagar, men det är hittills en succé, så orkar vi bara hålla ut så tror jag det kan underlätta ett låååångt sommarlov!

speltid.JPG

För övrigt tar jag MER än gärna emot alla tips på hur långa sommardagar kan göras lite roligare för alla inblandade!

2 reaktioner på ”Blogga +15 minuter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s